Bilia A
Bilia har mottagit uppsägning av återförsäljaravtalen från Volvo Cars (GlobeNewswire)

2020-11-23 19:45


Bilia har den 19 november 2020 mottagit en uppsägning av återförsäljaravtalen, i dess nuvarande form, för Volvo i Sverige och Norge. Uppsägningstiden är två år. Uppsägningen avser både Bilaffären och Serviceaffären för Volvobilar. Under uppsägningstiden bedrivs verksamheten som tidigare.

Bilia har initierat diskussioner om framtida samarbete med Volvo efter uppsägningstidens utgång.

Bilias omsättning avseende försäljning av nya Volvobilar i Sverige och Norge uppgick under 2019 till cirka 6,4 Mdkr, med ett täckningsbidrag om cirka 80 Mkr.
Bilias totala omsättning för 2019 uppgick till 29,5 Mdkr, med ett operativt rörelseresultat om 1 239 Mkr.

Bilia avser att fortsätta med service- och skadeverksamhet samt försäljning av begagnade bilar av märket Volvo även efter den tvååriga uppsägningstiden. Bilia kommer att ansöka om förnyad auktorisation för verkstadstjänster, vilken omfattar service- och skadeverksamhet. Försäljning av begagnade bilar omfattas ej av återförsäljaravtalen och påverkas därmed inte av uppsägningen.

Bilia förväntas fortsatt nå sina finansiella mål. Vidare intensifierar Bilia nu arbetet med framtida tillväxtmöjligheter inom den viktiga Serviceaffären, inom affärsområdet begagnade bilar samt inom hållbarhetsområdet, som till exempel med bildemonteringar. Bilia kommer även att titta vidare på en fortsatt geografisk expansion samt fortsätta det redan påbörjade arbetet att växa med övriga befintliga varumärken.  

”Bilaffären är föremål för en global transformation och vi är övertygade om att Bilia även i framtiden kommer att ha en central roll. Då Bilia har haft ett långvarigt och utvecklande samarbete med Volvo förväntar vi att även framöver hitta samarbetsformer för att tillsammans utveckla tjänster som överträffar våra gemensamma kunders förväntningar och behov ”, säger Per Avander, VD och Koncernchef.

Göteborg den 23 november 2020

Bilia AB (publ)

För information vänligen kontakta:
Per Avander, VD och koncernchef, 010-497 70 00, per.avander@bilia.se 
Kristina Franzén, CFO, 010-497 73 40, kristina.franzen@bilia.se

Det blir ett press- och analytikermöte tisdagen den 24 november 2020, kl 09:00 på svenska och kl 10:00 på engelska.
Man ringer in på telefonnummer 08-22 90 90 och anger deltagarkod 674445.

Denna information är sådan information som Bilia AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lag om värdepappersmarknaden (2007:528). Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 23 november 2020, kl. 19:45.

Fakta om Biliakoncernen

Bilia är en av Europas största bilkedjor med en ledande position inom service och försäljning av personbilar och transportbilar. Bilia har cirka 140 anläggningar i Sverige, Norge, Tyskland, Luxemburg och Belgien. Bilia säljer personbilar av märket Volvo, BMW, Toyota, Renault, Lexus, MINI, Dacia, Alpine samt transportbilar av ­märket Renault, Toyota och Dacia.

Bilia har idag en fullt utbyggd verksamhet med försäljning av nya bilar, e-handel, reservdelar och butiksförsäljning, service- och skadeverkstäder, däck och bilglas samt finansiering, försäkring, biltvätt, drivmedelsstationer och bildemontering under samma tak, vilket ger ett unikt erbjudande.

Bilia omsatte cirka 30 mdkr år 2019 och har cirka 5 000 anställda. 

BilagaBilia A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -