Nytt läsarrekord, igen

Krönika  Med glädje konstaterar jag att placera.nu satte nytt läsarrekord förra veckan, med 110 000 unika besök. Placera.nu är inte en extratjänst på Avanza, vi är en riktig nättidning, nu större än både Veckans Affärer och Affärsvärlden.

Starten på året kunde inte varit bättre. Intresset för börsen och  utvecklingen för aktier och fonder har varit på topp. Det gjorde att vår trendmässiga ökning av antalet läsare på placera.nu fick en rejäl extra skjuts, så pass att vårt tidigare rekord på 103 000 unika besök flög all värdens väg i förra veckan.

Placera.nu är en annonsfinansierad nättidning. Därigenom har Avanza löst frågan om rådgivning till sina kunder. Att vi är självfinansierade  säkerställer att råden blir oberoende av Avanzas intressen, för långsiktig trovärdighet. Kunder som inte gillar oss behöver inte bli arga över att deras courtage går till våra löner. Och i samma smäll har Avanza skapat ett nytt affärsområde - media.

Detta affärsområde består av sajten placera.nu, papperstidningen Börsveckan, och uppslagsboken Börsguiden. Alltihop samlat i Placera Media AB, ett helägt dotterbolag till Avanza Bank.

Placera Media har i år goda förutättningar att inte bara bära sina egna kostnader, utan även gå med vinst. Därför följer jag läsarsiffrorna med spänning varje vecka. Att ha många läsare är naturligtvis roligt för en chefredaktör, men viktigast är att ju fler läsare vi har desto lättare får vi att locka till oss annonsörer.

Här vill jag rikta mig till er som hört av sig med klagomål över annonserna som ibland kan upplevas flimriga och störande: Placera.nu är och ska förbli en gratistjänst för dig som läsare. Annonser är vårt enda sätt att finansiera oss.

Den här veckan väntar många spännande nyheter. Först säger jag välkommen till två nya medarbetare: Leif Pettersson och Per Ericson. Leif har redan jobbat en vecka och kommer att skriva aktieanalys. Han har tunga meriter som analytiker på Alfred Berg, under dess storhetstid på 1990-talet, samt från SEB Enskilda. Per blir redaktör och allmän reporter och har varit journalist på Affärsvärlden, di.se och Veckans Affärer.

Med den nya och starkare bemanningen räknar jag med att vi kommer att göra placera.nu ännu bättre, snabbare, mer aktuell, kunnig och initierad. Mitt mål är att vi ska tillhandahålla den bästa gratistjänst du som aktie- och fondintresserad kan hitta på svenska.

Väl mött under 2010.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -