Nu ser vi fram emot 2012

Krönika Placera.nu gör ytterligare en topprekrytering och blir en av landets tyngsta ekonomiredaktioner. Vi ska dessutom göra om hela sajten under nästa år. Det här ger oss fantastiska förutsättningar att ge dig en oslagbar koll på marknaden. Läs om våra planer här.

Jag har glädjen att meddela att placera.nu har rekryterat Tomas Linnala som aktieskribent. Tomas har tidigare varit börskrönikör på Dagens Industri och sajten E24. Han har även jobbat på finansmarknaden i olika funktioner på SEB och Carnegie.

Jag tror att den som har följt ekonomitidningarna någorlunda genom åren känner till Tomas och den kvalitet, breda erfarenhet och intellektuella höjd han åstadkommer i sina artiklar.

Totalt sett bidrar Tomas till en redaktion som jag vill kalla ett dream team. På aktiesidan har vi, förutom Tomas, Daniel Svensson, Lars Frick, Leif Pettersson, Per Ericson och Gabriel Isskander. Några av dessa skriver främst för papperstidningen Börsveckan men alla ingår i samma redaktion där vi dagligen utbyter kunskap, tankar och tips med varandra.

Förutom aktiegänget har vi makroskribenten Pekka Kääntä, fondspecialisten Jesper Strandberg, sparskribenten Frida Andersson  samt undertecknad.

Vi är tio personer som med en kompetensmässig mix kommer att fokusera på att tolka, analysera och förklara ekonomiska skeenden som påverkar dig som sparare. Vårt mål är att du som läser placera.nu ska få bästa möjliga stöd när du tar dina placeringsbeslut.

Det kan vara rena rekommendationer, det kan vara snabba kommentarer till aktuella händelser. Vi vill sätta saker i perspektiv och hjälpa dig att bilda din egen uppfattning om läget i omvärlden och på marknaden.

Mycket av det här tycker jag att vi redan har. Men vi kan fortfarande bli ännu bättre. 2011 har inte varit något lätt år att vara sparare, eller analytiker. Aktier och fonder som har sett fundamentalt billiga ut har fortsatt att rasa på grund av politiska händelser i Europa och USA.

Det blir nog inte lättare under 2012. Men vi tar spjärn för att möta utmaningarna. Och det kommer att bli hur spännande och roligt som helst.

Dessutom. Avanza är i färd med att bygga en helt ny sajt som på sikt ska ersätta den gamla. Därmed kommer även placera.nu att bygga om. Vi kommer att fortsätta vara en oberoende nättidning ägd i ett dotterbolag som tjänar egna pengar genom annonser. Men vi kommer att dra nytta av den teknik Avanza kan ge oss i form av kursinformation, grafik och annat som kan göra vår nättidning ännu bättre.

Den nya plattformen ska förhoppningsvis bli snyggare, mer ändamålsenlig, mer innehållsrik och roligare att besöka. Har du synpunkter och idéer som du tycker skulle göra placera.nu ännu bättre, så maila dem gärna till redaktionen@placera.nu.

Till sist vill jag tacka er alla för uppmärksamheten under det gångna året, alla synpunkter och kommentarer till våra artiklar vi har fått, och diskussioner i forumet. Ni bidrar till att göra placera.nu till en levande sajt.

God Jul och Gott Nytt År!

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -