Köpvärda aktier i november

Aktietips Listan över köpvärda aktier har inte riktigt hängt med när börsen vände upp. Vi gör två förändringar på listan inför november månad.

Efter att ha utvecklats bättre än börsen under ett antal månader så ligger nu snittet på listan över tio köpvärda aktier en dryg procentenhet efter index.

Våra tio köpvärda aktier har i snitt stigit 5,5 procent till och med torsdag eftermiddag. Det kan jämföras med +6,8 procent för totalindex (inklusive utdelningar) under samma period.

Främst handlar det om rapporterande bolag som fått stryk kursmässigt. Byggmax har backat nära 8 procent sedan förra listan presenterades, vilket nästan är 15 procent sämre än index.

Dock ska man komma ihåg att aktien steg kraftigt inför rapporten. Sedan början på juni, då Byggmax togs upp på listan, har aktien ut utvecklats 24 procentenheter bättre än index.

Det andra sänket är Haldex som också kom med en rapportbesvikelse. Aktien har tappat nära 10 procentenheter mot index sedan listan presenterades den 30 september.

Bäst har Diös, Sweco och förra månadens nykomling Scandi Standard utvecklats. 

Inför november månad tar vi ut SEB. Vi är oroliga för att hela banksektorn pressas av den bestående lågräntehegemonin. Som ersättare tar vi in bussoperatören Nobina. Det är en konjunkturstabil verksamhet som vi förväntar oss ska generera goda utdelningar kommande år.

Dessutom väljer vi att göra ett byte i spelsektorn genom att låta Betsson ta över Unibets plats på listan. Unibets aktie har stigit 54 procentenheter mer än index sedan den kom in på listan i juni. Samtidigt har Betsson utvecklats betydligt svagare men nyligen levererat en kvartalsrapport som vi tycker såg bra ut.

Här är hela listan över våra tio köpfavoriter i november:

Nobina: Bussoperatören visade upp en stark rapport. Bolaget har god tillväxt och en stark underliggande lönsamhetstrend i dagsläget. Aktien kan bli en riktig högutdelare på sikt.

Betsson: Nätspelsbranschen har fortfarande en stark underliggande tillväxt som inte påverkas mycket av konjunkturen. Aktien har underpresterat mot Unibet en tid men efter en bra rapport ser vi god chans till det omvända. Attraktiv direktavkastning.

Scandi Standard: Aktien har utvecklats sämre än övriga börsen sedan noteringen förra sommaren, bland annat till följd av tidigare problem i Norge. Ett nytt avtal med Coop väntas ge en bättre tillväxt nästa år och direktavkastningen de kommande åren ser klart attraktiv ut.

NCC: Byggbolaget väntas ha en relativt hög tillväxt i år och efter en trist kursutveckling ser vi en god anledning att återkomma till aktien som erbjuder en generös direktavkastning.

Haldex: Fordonsunderleverantören har haft ett motigt första halvår men givet den stora exponeringen mot den goda USA-konjunkturen och den allt bättre Europa-konjunkturen tycker vi värderingen är attraktiv på dagens nivå.

Sweco: Vi tycker att Sweco fått lite dåligt betalt för sitt nederländska förvärv som i ett slag gör bolaget till en bjässe i Europa. Integrationskostnader kommer hålla den redovisade vinsten i närtid, men därefter hägrar en kraftfull vinstökning.

Byggmax: Efter ett starkt 2014 är inte jämförelsetalen för innevarande år lätta, men tillväxtutsikterna är fortsatt ljusa och aktien lockar med hög direktavkastning.

Diös: Fastighetsbolaget har nu integrerat Norrvidden och lönsamheten har börjat stärkas. Akten är attraktivt värderad och har en av de högsta direktavkastningarna i branschen. Läs vår senaste analys här.

Indutrade: Mycket aktiv förvärvare av industriföretag. Bolaget har lyft intäkter och orderingång. Även på sista raden väntas god tillväxt den närmaste tiden. Här är vår senaste analys av bolaget.

Inwido: Aktien handlades länge under introduktionspriset trots att tredje kvartalet var starkt. Årets resultat tyngs av engångsposter men rensat för dessa, och framför allt på nästa års vinstprognos, är värderingen intressant.

Våra tips på tio köpvärda aktier kan ses som ett smörgåsbord att välja från. Rekommendationerna gäller på sex månaders sikt, men det är viktigt att tänka på att i samband med varje månadsskifte reviderar vi listan för möjliga förändringar.

Här kan du se hur det har gått för den aktielista vi rekommenderade för ett halvår sedan, i maj.

Om du föredrar att investera i fonder framför aktier så rekommenderar vi Pär Ståhls förslag på tio köpvärda fonder i november.

Värdepapper Råd från Placera Kurs vid publicering Sedan publicering
Köp - -
Betsson B Köp - -
Scandi Standard Köp - -
NCC B Köp - -
Köp - -
SWECO B Köp - -
Byggmax Group Köp - -
Diös Fastigheter Köp - -
Indutrade Köp - -
Inwido Köp - -
Mer från förstasidan

Mest läst

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -