Köpvärda aktier i mars

Köptips Efter flera månaders överprestation gentemot index fick vår lista med tio köpvärda aktier däng i februari. Vi tar in två nya aktier inför mars.

Våra tio köpvärda aktier har i snitt backat 3,6 procent till och med fredag eftermiddag. Det kan jämföras med att börsens totalindex (inklusive utdelningar) stigit med 2,2 procent under samma period.

Det har varit en ovanligt volatil inledning på året som började med ett nedställ på 16 procent till mitten av februari innan index vände upp snabbt, anförda av primärt råvarurelaterade aktier.

Bäst på listan har teknikhandelskoncernen Indutrade gått sedan listan presenterades den 1 februari. Aktien har stigit 5,4 procent och därmed utvecklats drygt 3 procentenheter bättre än index.

Sämst utveckling hade listans enda utpräglat cykliska val, Haldex, som har backat nära 19 procent.

Inför februari väljer vi att ta ut Bravida, efter att aktien fått en sänkt rekommendation till neutral. Dessutom tar vi ut Byggmax efter att bokslutet visat att det kan ta tid att få upp lönsamheten i bolagets nyinvesteringar.

Ersättare blir Duni, som säljer engångsprodukter, och profilmärkestillverkaren New Wave.

Här är hela listan över våra tio köpfavoriter i mars:

Duni. Duni har ett par framgångsrika år bakom sig och ifjol nådde koncernen rekordhög lönsamhet. Det är resultatet av flera års omstruktureringar och effektiviseringar som vi nu ser. Ovanpå det finns goda chanser för värdeskapande förvärv.

New Wave. Bolagets resultat har pressats av utbyggd säljkår och stärkt utbud. Försäljningen stiger nu vi ser goda utsikter för vinstlyft. På våra vinstprognoser värderas bolaget till ensiffriga p/e-tal såväl i år som kommande år.

Intrum Justitia: Vd-skiftet tillsammans med signaler från företaget tyder på att styrelsen har målsättningen att växla upp förvärven av skuldportföljer. Det är något som inte är diskonterat i dags kurs eller konsensusprognoser.

Nobina: Bussoperatören visade upp en stark rapport. Bolaget har god tillväxt och en stark underliggande lönsamhetstrend i dagsläget. Aktien kan bli en riktig högutdelare på sikt.

Betsson: Nätspelsbranschen har fortfarande en stark underliggande tillväxt som inte påverkas mycket av konjunkturen. Vår uppfattning är att aktien har gått svagt efter bokslutet på omotiverad politisk oro.

Scandi Standard: Aktien har utvecklats sämre än övriga börsen sedan noteringen förra sommaren, bland annat till följd av tidigare problem i Norge. Ett nytt avtal med Coop väntas ge en bättre tillväxt nästa år och direktavkastningen de kommande åren ser klart attraktiv ut.

NCC: Byggbolagets bokslut var starkt och framför allt bostadsdelen som ska knoppas av levererade en rapport långt över förväntan.

Haldex: Fordonsunderleverantören har haft ett motigt 2015 men givet den stora exponeringen mot den goda USA-konjunkturen och den låga värderingen tycker vi värderingen är attraktiv på dagens nivå.

Indutrade: Mycket aktiv förvärvare av industriföretag. Bolaget har lyft intäkter och orderingång. Även på sista raden väntas god tillväxt den närmaste tiden. Här är vår senaste analys av bolaget.

Inwido: Inwido fortsätter att förbättra sina marginaler och bolagets tredje kvartal överraskade positivt. Nya åtgärder genomförs nu och vi tror att aktien har mer att ge.

Våra tips på tio köpvärda aktier kan ses som ett smörgåsbord att välja från. Rekommendationerna gäller på sex månaders sikt, men det är viktigt att tänka på att i samband med varje månadsskifte reviderar vi listan för möjliga förändringar.

Här kan du se hur det har gått för den aktielista vi rekommenderade för ett halvår sedan, i september.

Om du föredrar att investera i fonder framför aktier så rekommenderar vi Pär Ståhls förslag på tio köpvärda fonder i mars.

Värdepapper Råd från Placera Kurs vid publicering Sedan publicering
Duni Köp 129,00 -
New Wave B Köp 33,00 -
Intrum Köp 263,50 -
Köp 34,90 -
Betsson B Köp 121,50 -
Scandi Standard Köp 56,25 -
NCC B Köp 289,20 -
Köp 62,25 -
Indutrade Köp 476,80 -
Inwido Köp 95,75 -
Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -