Köpvärda aktier i maj

Köptips Listan med tio köpvärda aktier får sig en ansiktslyftning inför maj månad. Vi tar in två nya bolag som har starka rapporter i ryggen.

Våra tio köpvärda aktier har i snitt gått plus minus noll sedan den senast uppdaterades inför april månad. Det kan jämföras med att börsens totalindex (inklusive utdelningar) stigit med 1 procent.

Bäst på listan har förra månadens nykomling Hennes & Mauritz gått, tillsammans med Nobina och New Wave. Alla tre har stigit drygt 5 procent.

Sämst utveckling hade Duni efter en oväntat svag kvartalsrapport och vi väljer att plocka ut aktien från listan över köpvärda aktier. Tillväxten i bolaget, skälet till att vi ursprungligen tog in aktien, var källan till både vår och marknadens besvikelse.

Inför maj månad väljer vi även att ta ut byggbolaget NCC. Aktien har gått starkt sedan den tog plats på listan i september men nu tycker vi värderingen blivit väl optimistisk. Ersättare blir Unibet  och Autoliv.

Här är hela listan över våra tio köpfavoriter i maj:

Unibet. Nätspelsbranschen har varit under en press i stort sett hela våren med vinsthemtagningar och stigande politisk oro kring branschen. Senaste rapporten från Unibet visar att det fortfarande finns attraktiva aktier.

Autoliv. Fordonsunderleverantören som fortsätter imponera. Senaste rapporten visade inte bara ett starkt kvartal utan också ledningens framtidstro i form av höjda prognoser.

H&M. Dollarpressen som tyngt resultaten ser ut att vara över. Samtidigt fortsätter företaget expandera såväl butiksnätet som e-handeln och sortimentet, vilket borgar för tillväxt. Efter en kursmässigt svag period ser vi bra relation mellan risk och möjlig avkastning.

New Wave. Bolagets resultat har pressats av utbyggd säljkår och stärkt utbud. Försäljningen stiger nu vi ser goda utsikter för vinstlyft. På våra vinstprognoser värderas bolaget till ensiffriga p/e-tal såväl i år som kommande år.

Intrum Justitia: Vd-skiftet tillsammans med signaler från företaget tyder på att styrelsen har målsättningen att växla upp förvärven av skuldportföljer. Det är något som inte är diskonterat i dags kurs eller konsensusprognoser.

Nobina: Bussoperatören visade upp en stark rapport. Bolaget har god tillväxt och en stark underliggande lönsamhetstrend i dagsläget. Aktien kan bli en riktig högutdelare på sikt.

Scandi Standard: Aktien har utvecklats sämre än övriga börsen sedan noteringen förra sommaren, bland annat till följd av tidigare problem i Norge. Ett nytt avtal med Coop väntas ge en bättre tillväxt nästa år och direktavkastningen de kommande åren ser klart attraktiv ut.

Haldex: Fordonsunderleverantören har haft ett motigt 2015 men givet den stora exponeringen mot den goda USA-konjunkturen och den låga värderingen tycker vi värderingen är attraktiv på dagens nivå.

Indutrade: Mycket aktiv förvärvare av industriföretag. Bolaget har lyft intäkter och orderingång. Även på sista raden väntas god tillväxt den närmaste tiden. Här är vår senaste analys av bolaget.

Inwido: Inwido fortsätter att förbättra sina marginaler och bolagets tredje kvartal överraskade positivt. Nya åtgärder genomförs nu och vi tror att aktien har mer att ge.

Våra tips på tio köpvärda aktier kan ses som ett smörgåsbord att välja från. Rekommendationerna gäller på sex månaders sikt, men det är viktigt att tänka på att i samband med varje månadsskifte reviderar vi listan för möjliga förändringar.

Här kan du se hur det har gått för den aktielista vi rekommenderade för ett halvår sedan, inför november.

Om du föredrar att investera i fonder framför aktier så rekommenderar vi Pär Ståhls förslag på tio köpvärda fonder i maj.

Värdepapper Råd från Placera Kurs vid publicering Sedan publicering
Kindred Group Köp 92,75 -
Autoliv SDB Köp 988,00 -
Hennes & Mauritz B Köp 285,00 -
New Wave B Köp 37,10 -
Intrum Köp 288,30 -
Köp 39,40 -
Scandi Standard Köp 56,75 -
Köp 67,00 -
Indutrade Köp 448,90 -
Inwido Köp 103,25 -
Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -