Köpvärda aktier i oktober

Köptips Efter en stark sommar har listan över tio köpvärda aktier fortsatt att prestera bra i september. Inför hösten gör vi två förändringar.

Våra tio köpvärda aktier har i snitt stigit 3,7 procent till och med onsdag morgon sedan den senast uppdaterades inför september månad. Det kan jämföras med att börsens totalindex (inklusive utdelningar) samtidigt stigit med 3,0 procent.

Bäst på listan har nykomligen Doro gått som stigit 27 procent, det vill säga 24 procentenheter bättre än index. Sämst utveckling hade Hennes & Mauritz som tappat 5 procent.

Inför oktober månad presenterar gör vi två förändringar på listan. Vi tar ut New Wave och Intrum Justitia.

New Wave har presterat mycket bra på listan. Kursen har stigit 59 procent sedan vi tog in den på listan inför mars månad i år. Efter den uppgången tackar vi för oss och tar en paus nu när bolaget åter börjar bygga lager.   

I inkassoföretaget Intrum Justitia har vi tappat tålamodet. Aktien tog plats på listan vid årsskiftet på förväntningar om att den nya ledningen skulle öka förvärvstakten, vilket vi ännu inte sett några tecken på. Aktien har tappat 1 procent sedan vi tog in den på listan i januari men därmed underpresterat börsens totalindex med nära 8 procentenheter.

Ersättare blir en nischbank med hög väntad tillväxt i såväl intäkter som vinster och utdelningar samt en klassisk förvärvare där vi räknar med att det kan bli en händelserik vinter.

Här är hela listan över våra tio favoriter i oktober:

Resurs Bank: Vi var skeptiska inför noteringen men har sedan dess fått se en stark rapport och stigande prognoser. Hög väntad tillväxt och hög direktavkastning – som ska stiga rejält kommande år – får dagens värdering att se alldeles för låg ut. Här är vår senaste analys.

Hexpol: Polymerspecialisten är en av börsens största förvärvsmaskiner som dock legat lågt med köpen den senaste tiden – vilket avspeglats i en svag kursutveckling. Utrymme till förvärv saknas inte och signalerna från bolaget tyder på att det börjar bli dags.

Doro: Aktien underpresterat till följd av förseningar i upphandlingar, problem som nu verkar vara lösta. Bolaget har en attraktiv underliggande tillväxt och goda långsiktiga utsikter.

Opus Group. Vi attraheras av kombinationen svensk hemmamarknad och stor amerikansk exponering på oligopolliknande marknader. Möjligheten till nya förvärv är en stor potentiell värdedrivare.

Autoliv. Fordonsunderleverantören är dominant i sin sektor och har ljusa utsikter trots ett motigt nyhetsflöde under den senaste tiden..

H&M. Dollarpressen har kommit tillbaka och den senaste rapporten visade sämre lönsamhet, men aktien har kommit ned på attraktiva nivåer – inte minst som 2017 har utsikter att bli ett betydligt bättre år.

Nobina: Bussoperatörens senaste rapport var återigen ett styrketecken som talar för att marknadens prognoser om både generös och växande utdelning kommer att infrias.

Scandi Standard: Den stabila nordiska verksamheten i kombination med en generell ökning i konsumtionen av kyckling och bra utdelningsutsikter talar fortsatt för aktien.

Indutrade: Mycket aktiv förvärvare av industriföretag. Bolaget har lyft intäkter och orderingång. Även på sista raden väntas god tillväxt den närmaste tiden. Här är vår senaste analys av bolaget.

Inwido: Inwido fortsätter att förbättra sina marginaler och bolagets senaste kvartalsrapport visade att utvecklingen fortsätter att utvecklas i rätt riktning. Vi ser också goda möjligheter för bolaget att växa genom förvärv.

Våra tips på tio köpvärda aktier kan ses antingen som en helhet eller som ett smörgåsbord att välja från. Rekommendationerna gäller på sex månaders sikt, men det är viktigt att tänka på att i samband med månadsskiften reviderar vi listan för möjliga förändringar.

Här kan du se hur det har gått för den aktielista vi rekommenderade för ett halvår sedan, inför april månad.

Om du föredrar att investera i fonder framför aktier så rekommenderar vi Pär Ståhls förslag på tio köpvärda fonder i oktober.

Värdepapper Råd från Placera Kurs vid publicering Sedan publicering
Resurs Holding Köp 53,05 -
HEXPOL B Köp 79,35 -
DORO Köp 65,25 -
Köp 7,00 -
Autoliv SDB Köp 904,50 -
Hennes & Mauritz B Köp 246,60 -
Köp 55,00 -
Scandi Standard Köp 63,50 -
Indutrade Köp 184,10 -
Inwido Köp 112,75 -
Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -