SEB: Risk för uppbyggda lager i FPC

Börs SEB ser en risk för att de uppbyggda lagren, som påverkade Fingerprint Cards vjärde kvartalet, fortfarande är på förhöjda nivåer. Men banken upprepar köp.

Det skriver SEB i en analys daterad den 6 mars, där banken upprepar sin köprekommendation och riktkurs 75 kronor.

Efter diskussioner med mobiltelefontillverkare (OEM:s) och biometribolag vid telekommässan MWC drar SEB slutsatsen att lagernivåerna är fortsatt förhöjda och att lagren minskar i en långsammare takt än vad man tidigare räknat med.

"Det är mycket svårt att bedöma vilken effekt det kommer att ha på Fingerprints resultat första kvartalet och andra kvartalet, men vi antar att det finns en risk för besvikelser", skriver SEB.

I samband med MWC sade Fingerprints vd att han räknade med att lagren återvänder till normala nivåer i slutet av första kvartalet. Om det visar sig vara fallet borde det, tillsammans med nuvarande position i marknaden, stödja bolagets resultat under andra kvartalet och bortom det, menar SEB.

Vidare skriver SEB att Fingerprint Cards, efter bankens diskussioner med olika aktörer på MWC, framstår som den starka aktören i sektorn med produkter av toppkvalitet och "know-how", heter det i analysen.

Inom smarta kort tycker SEB att Oberthurs kort med en sensor från Fingerprint Cards fungerar bra och bedömer att FPC, men även norska Idex, har intressanta positioner i detta ekosystem.

Även inom iris-igenkänning har Fingerprint, genom sitt förvärv av Delta Id, en intressant position, menar SEB.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -