Börsen kring noll, Nibe backar

Börsen Stockholmsbörsen handlades kring nollstrecket vid lunchtid på onsdagen, något högre än vid öppning. Bland vinnarna återfanns SBB medan Nibe backade mest bland de större bolagen.

Omkring klockan 12.45 var storbolagsindexet OMXS30 oförändrattill 2.509. Aktier för cirka 7 miljarder kronor hade då omsatts på Stockholmsbörsen i sin helhet.

Ute på de ledande Europabörserna var Londonbörsens CBOE-index ned 0,4 procent medan index i Frankfurt och Paris både var upp 0,2 procent.

Europaräntorna pekade marginellt ned i onsdagens handel samtidigt som euron var stabil mot dollarn. Kronan fortsatte att försvagas mot både euron och dollarn med 1-2 ören.

Inom OMXS0 var SBB starkast med en uppgång om 3,7 procent följt av Kinnevik, Essity och Electrolux som samtliga steg omkring 2 procent.

Tyngst gick det för Nibe som backade 3,7 procent. Även Volvo, som var mest omsatta aktie, var ned 2,6 procent. Den nordamerikanska marknadens orderingång på tunga lastbilar (Class 8), som är en viktig marknad för Volvo, uppgick preliminärt till 17.300 fordon i mars 2024. Det var en minskning med 10.400 enheter jämfört med i februari 2024 och en minskning med 18,7 procent jämfört med i mars i fjol.

Skanska har tecknat avtal om att ersätta en bro i Seattle, Washington, USA. Ordervärdet är motsvarande cirka 14,5 miljarder kronor. Skanskaaktien lyfte 2,7 procent

BNP Paribas Exane har inlett bevakning av Hemnet med rekommendationen outperform med riktkurs 440 kronor. Hemnet var upp 1,3 procent till 336:40 kronor.

Carnegie har vidare sänkt sin rekommendation för Axfood till behåll från köp. Riktkursen är 310 kronor. Aktien backade 2 procent till 305:50 kronor.

Morgan Stanley har sänkt sin rekommendation för Scandic Hotels till undervikt från jämvikt. Riktkursen sänks till 48 från 50 kronor och aktien backade 5,5 procent till 58:40 kronor.

ABG Sundal Collier har sänkt sin rekommendation för pressade Intrum till sälj från behåll. Riktkursen sänks samtidigt till 20 från 68 kronor. Intrum var ned 3,1 procent till 25:50 kronor.

Kökstillverkaren Nobia gav efter stängning på tisdagen viss ny finansiell information för det första kvartalet i samband med prospektet för företrädesemissionen. Aktien backade 2,2 procent.

Bland de mindre bolagen har Imsys meddelat att teknikbolagets rörelsekapital är förbrukat och därmed otillräckligt för att genomföra bolagets operativa plan. Aktien rasade 63 procent.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -