Sök på Placera

Tunga tider för Teliaägare

Aktieanalys: Telia fortsätter att bjuda på hög direktavkastning och defensiva egenskaper, men också en kurs som pekar nedåt. Aktiemarknadens tålamod är prövat och kan så förbli.

Publicerad: 2022-11-15 10:12 av Martin Blomgren

Melodin i Spotify lockar till ett köp

Aktieanalys: Spotify har haft det tufft på börsen sedan noteringen. Bolaget är nu historiskt lågt värderat och marginalerna ska upp på sikt. Aktien kan vara köpvärd på dessa nivåer.

Publicerad: 2022-09-06 11:12 av Ludvig Löngårdh

Börsveckan: Bäst före passerat i Hemnet?

Aktieanalys: Bostadsplattformen är ett av de mest framgångsrika digitala bolagen i Sverige och värderas därefter. Men hur länge kan tillväxten hålla i sig egentligen?

Publicerad: 2022-02-09 13:23 av Gabriel Isskander, Börsveckan

Börsveckan: Hemnet flyger högt

Aktieanalys: Bostadsplattformen Hemnet känner de flesta svenskarna till. Nu har man chansen att bli aktieägare i bolaget när Hemnet kommer till börsen nästa vecka. Är det värt att teckna? Börsveckans chefredaktör Gabriel Isskander har en tydlig åsikt.

Publicerad: 2021-04-20 07:45 av Gabriel Isskander, Börsveckan

Uniflex-aktien när vinden vänt

Aktaieanalys: Uniflex aktie har gått bra sedan halvårsrapporten. Tillväxten är dock fortsatt trög och vi chansar inte på ett trendbrott innan vi ser det.

Publicerad: 2017-10-10 12:18 av Per Ericson

Himmel eller helvete väntar Tradedoubler

Aktieanalys: Tradedoubler verkar i en bransch i stark tillväxt men trots det har kursen halverats sedan årsskiftet. Det finns goda skäl: Osäkerheten kring framtiden är stor.

Publicerad: 2014-09-04 09:27 av Tomas Linnala

Tufft år väntar Eniro

Aktieanalys: Dagens vinstvarning från Eniro skapar en stor osäkerhet kring intjäningen nästa år. Ovanpå det pekar det mesta på att det högt skuldsatta katalog- och sökbolaget kommer att slopa eller reducera utdelningen de kommande åren. Vi ser ingen anledning att köpa, kursraset till trots. 

Publicerad: 2008-12-23 14:41 av Gabriel Isskander, Börsveckan

Eniros aktieägare hoppas på ett uppköp

Aktieanalys: Eniros bokslutsrapport är resultatmässigt i linje med förväntningarna medan omsättningen blev lite lägre än väntat. Börsen befarar att annonsering i tryckta kataloger är ett utdöende beteende och då räcker inte nuvarande vinstnivå och utdelning för att hålla uppe aktien. På bilden vd Tomas Franzén.

Publicerad: 2007-02-14 15:30 av Dag Rolander