Sök på Placera

AI som möjlighet och hot: Lannebo Tekniks analys av den digitala framtiden

ANNONS: Utvecklingen av AI förväntas påverka hela samhället. Kan säkerhetsbolag vara vinnarna - och vilka är förlorarna på börsen när AI tar över.

Publicerad: 2024-02-21 09:50 av ANNONS

I motvind mot marknaden: Hur Lannebo Sverige Plus hittar guldkornen

ANNONS: Martin Wallin, fondförvaltare på Lannebo, har varit i branschen i 25 år. Här ger han sin syn på börsen och vad vi kan förvänta oss framöver.

Publicerad: 2024-02-20 09:58 av ANNONS

Aktie-Ansvar Total – en global allokeringsfond

ANNONS: Att det är oroligt och minst sagt lite skakigt i världen skulle nog få argumentera emot. I både Europa och mellanöstern rasar krig. Under året ska nära hälften av världens befolkning gå till vallokalerna för att rösta. Under 2023 såg vi den snabbaste ränteuppgången någonsin och en börs som åkte jojo ...

Publicerad: 2024-02-12 09:28 av ANNONS

Trefaldig framgång: PriorNilsson vinner prestigefyllda priser i fondförvaltning

ANNONS: PriorNilsson har cementerat sin position som ledande inom fondförvaltning under 2023 genom att vinna tre prestigefyllda utmärkelser: Årets Fondbolag, Årets Sverigefond och Årets Alternativa Placering. Dessa erkännanden är ett bevis om bolagets ihärdiga strävan efter kvalitet, innovation, och en fast ...

Publicerad: 2024-01-30 15:27 av ANNONS

Aktiespararna Småbolag Edge: En framgångssaga bland småbolagsfonder

ANNONS: Under utmanande marknadsförhållanden de senaste åren har fonden Aktiespararna Småbolag Edge gått mot strömmen. Genom att investera i lönsamma småbolag med goda tillväxtförutsättningar har fonden överträffat småbolagsindex.

Publicerad: 2024-01-17 09:17 av ANNONS

Så sparar 7 av 10 företagare till sin pension – det här ingår i SPPs vanligaste paketlösning

ANNONS: Den innehåller det viktigaste i en bra tjänstepension. Du får både pensionsspar och trygghet, till exempel om du skulle blir sjuk, tack vare försäkringarna som ingår. Nyheten? Du kan snabbt komma i gång digitalt. Inga möten krävs och du signerar digitalt.

Publicerad: 2024-01-17 09:10 av ANNONS

Expertens tips: Så mycket behöver företagare spara till pensionen

ANNONS: Som företagare är det du som planerar ditt pensionssparande. Men hur mycket pengar är egentligen lagom att avsätta?

Publicerad: 2024-01-15 09:41 av ANNONS

Underkänt för börsens skolor

Kommentar: Att köpa aktier i börsnoterade skolkoncerner har inte varit någon succé. Utmaningar med skulder, lönsamheten och myndigheter är inget aktiemarknaden belönar med höga vinstmultiplar. Placera har gått igenom utvecklingen för börsens fyra skolkoncerner.

Publicerad: 2024-01-11 15:01 av Daniel McPhee

Att investera i "marknaden" - en smart strategi för långsiktigt värdeskapande

ANNONS: Aktiemarknaden erbjuder en uppsjö av möjligheter, men också lika många fallgropar. För investerare som vill ta del av den långsiktiga tillväxtpotentialen i aktier, till en hanterbar risk, kan en investering i "marknaden", det vill säga i ett brett börsindex bestående av många bolag, vara den bästa s ...

Publicerad: 2024-01-09 08:23 av ANNONS

Från hållbar IT till IT för hållbarhet

ANNONS: Hållbarhet är idag en fråga som hanteras på högsta nivå inom näringslivet. Europeiska företagsledare betraktar klimatpåverkan och hållbarhetsarbete som en allvarlig långsiktig utmaning som behöver hanteras – i många fall den allra viktigaste - Ett av de mest påtagliga uppdragen är att hitta alternat ...

Publicerad: 2023-12-12 10:22 av ANNONS

Hur tekniken tar hållbarhetsarbetet in i framtiden

ANNONS: För att världen ska lyckas med den omställning som krävs för att hantera klimatförändringarna är det nödvändigt att hållbarhetsarbetet förmår utnyttja den snabba utvecklingen inom digitalisering.

Publicerad: 2023-12-11 10:17 av ANNONS

Indien står starkt med långsiktig tillväxt!

ANNONS: Indiens ekonomi stiger och aktiemarknaden nådde nyligen en rekordhög nivå. Landet står starkt i investerares ögon när det gäller långsiktig tillväxt. Jämfört med övriga Emerging markets betraktas Indien som en av de mest stabila tillväxtmarknaderna under ledning av premiärminister Narendra Modi. Vad ...

Publicerad: 2023-12-01 13:15 av ANNONS

Detaljen som blir allt viktigare för bolag i oroliga tider

ANNONS: På grund av omvärldsläget är situationen osäkrare än på länge för transportberoende företag. Då väljer allt fler att teckna skräddarsydda försäkringar.

Publicerad: 2023-12-01 13:11 av ANNONS

Finserve Global Security Fund belönad med fem stjärnor av Morningstar - goda framtidsutsikter stärkta av nyckelrekrytering

ANNONS: Den svenska kapitalförvaltaren Finserve, som introducerade tillgångsslaget Private Debt i Norden, har också etablerat sig framgångsrikt med tematiska aktiefonder på den nordiska marknaden. Fonden Finserve Global Security Fund (GSF) med fokus på försvars- och säkerhetsindustrin står ut som extra rele ...

Publicerad: 2023-11-29 09:37 av ANNONS

Optioner kan skydda din portfölj - här är en gratis optionskurs för dig

ANNONS: Vill du kunna skydda dig mot nedgångar på börsen och få verktyg som gör att du kan dra nytta av olika marknadslägen? I så fall kan optioner vara ett kraftfullt verktyg för dig.

Publicerad: 2023-11-24 10:37 av ANNONS

Därför ska du spara i AMF Aktiefond Nordamerika

ANNONS: Vill du spara i en fond med bred exponering på världens största marknad och som har en riktigt låg avgift? Då är AMFs prisbelönta Nordamerikafond ett alternativ. Här berättar förvaltaren Ulf Alexandersson hur han investerar och vad som ligger bakom fondens starka resultat.

Publicerad: 2023-11-16 09:56 av ANNONS

Prior Nilssons Sverige Aktiv framgångsrik tack vare storbolagsfokus och aktiv förvaltning

ANNONS: Enligt fondveteranen Torgny Prior, som grundade Prior Nilsson tillsammans med PO Nilsson 2002, är anledningen till att Sverige Aktiv gått bra under året en stark kombination av inriktningen mot storbolag, som gått bättre än småbolagen, och en skicklig och aktiv förvaltning.

Publicerad: 2023-11-15 10:51 av Placera.

Fondförvaltaren: ”Stora möjligheter för den som tänker själv”

ANNONS: Martin Wallin, fondförvaltare på Lannebo, har varit i branschen i 25 år. Här ger han sin syn på börsen och vad vi kan förvänta oss framöver.

Publicerad: 2023-11-15 10:22 av ANNONS

När produkterna blir alltmer lika står slaget om kundens upplevelse

ANNONS: – Kundupplevelsen är det du konkurrerar med på marginalen, säger Karin Walter, CX-strateg på Tele2 Företag som här delar med sig av insikter och tips.

Publicerad: 2023-11-15 10:05 av ANNONS

Bensinkorten har gjort sitt. Nu gäller nya krav

ANNONS: De traditionella bensinkortens tid är över. Idag behöver tjänstebilsförarna lösningar som gör att tjänsteresor och livet med bilen blir smidigt och enkelt. Företagen vill ha högre säkerhet och en total överblick över kostnaderna. CarPay lanserar nu tre nya företagskort med olika betalmöjligheter.

Publicerad: 2023-11-07 14:04 av ANNONS

Nytt smart kort till företagets bilar

ANNONS: Dagens tjänstebilsförare behöver kunna betala för laddning, tvätt, parkering och i de flesta fall även bränsle på ett smidigt sätt. Nu lanserar CarPay ett Visa-kopplat kort som går att använda till allt bilrelaterat, men inget annat.

Publicerad: 2023-11-03 09:47 av ANNONS

Därför väljer förvaltaren bort hajpade AI-bolag

ANNONS: De senaste åren har flera nya tekniker uppmärksammats stort för att sedan falla i glömska. Är AI ännu ett exempel i raden eller kommer det revolutionera samhället på riktigt?

Publicerad: 2023-10-31 14:25 av ANNONS

Här är vinnarna – och förlorarna på börsen när AI tar över

ANNONS: Utvecklingen av AI förväntas påverka hela samhället. Här är vinnarna - och förlorarna på börsen när AI tar över.

Publicerad: 2023-10-25 08:43 av ANNONS

Indienbörsen har rusat i år, vad driver Indiens momentum?

ANNONS: Medan resten av världen brottas med svåra ekonomiska förhållanden och ihållande inflation nådde Indiens aktiemarknad nyligen en rekordhög nivå. Vad ligger bakom uppgången i Sydasiens största ekonomi?

Publicerad: 2023-10-03 10:17 av ANNONS

Spiltan Globalfond Investmentbolag – tar rygg på några av världens främsta investerare

ANNONS: 2016 startades Spiltan Globalfond Investmentbolag – fonden där vi tar rygg på några av världens främsta investerare för att hitta de bästa bolagen på respektive marknad. Ett unikt fondkoncept med ett aktivt urval av bolag, varefter fonden förvaltas passivt vilket gör att avgiften är låg. Vi pratar m ...

Publicerad: 2023-10-03 10:11 av ANNONS

Så lyckas Fastighetsräntefonden avkasta högt – oavsett marknad och år efter år

ANNONS: Svenska Fastighetsräntefonden har levererat en avkastning på drygt 22 procent på fyra år – till klart lägre risk än börsen. Faktum är att fonden inte haft en enda minusmånad sedan starten. Så här går det till.

Publicerad: 2023-09-21 08:29 av ANNONS

Därför köper Swedbank biokrediter i Orsaskog

ANNONS: Biokrediter handlar om att värna den biologiska mångfalden och ge skogsägare en alternativ inkomstkälla från skogen.

Publicerad: 2023-09-15 09:36 av ANNONS

Xtrackers by DWS – En ny fond som tillämpar standarder för klimatinvesteringar på den nordiska marknaden

ANNONS: Xtrackers by DWS erbjuder dig som nordisk investerare en möjlighet att investera i en portfölj som är anpassad till EU:s investeringsstandarder baserade på Parisavtalet. Med ett brett utbud av börshandlade fonder (ETF:er) inom detta spännande område kan du minska exponeringen mot klimatrelaterade fi ...

Publicerad: 2023-09-14 14:11 av ANNONS

Globalfonden som fokuserar på bolag som höjer sin utdelning

ANNONS : Nu byter fonden Smart Global namn till Globala Utdelare, men behåller samma fokus som tidigare - på bolag som kallas utdelningskungar. Fondens mål är att överträffa index genom att investera i de bolag i världen som har längst historik av att höja sin utdelning per aktie.

Publicerad: 2023-09-11 14:24 av ANNONS

Visionen: Så vill de få bort tobak en gång för alla

ANNONS : Att vara det bästa alternativet till tobak – genom alternativa nikotinprodukter. Det är målet för Harm Reduction Group, Nordens snabbast växande aktör inom bland annat e-cigaretter och vitt snus.

Publicerad: 2023-09-11 10:20 av ANNONS

Visa fler resultat