SNUS
ÄGARSPRIDNING STING FREE, BOLAGSVÄRDERING 27 MLN KR (Direkt)

2021-03-16 11:48

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det svenska företaget Sting Free AB, som har tagit fram en teknologi som gör portionsförpackade snus- och nikotinprodukter mer lättillgängliga genom att eliminera svidandet på användarens tandkött, har genomfört en ägarspridning.

"Genom transaktionen har Sting Free AB tillförts miljonbelopp till en pre-money värdering om 27 miljoner kronor", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Sting Free har så här långt producerats i prototypserier med industriella och omodifierade snusförpackningsmaskiner. Swedish Match har tecknat ett icke-exklusivt licensavtal för den nya teknologin och förhandlingar pågår med andra svenska och utländska producenter att göra detsamma, uppger bolaget.

"Kapitaltillskottet från ägarspridningen möjliggör för bolaget att enkelt avropa nationella patent i cirka 40 länder, inklusive alla länder i Europa, samt en god kapitalbas för kommande industriell produktion", skriver Sting Free grundare och vd Bengt Wiberg.

Enligt pressmeddelandet kan Sting Free-innovationen komma att bli en helt ny standard för alla portionsförpackade orala nikotinprodukter, som till exempel snus och tobaksfria nikotinpåsar, i världen.

Mats Torgander +46 8 5191 7915

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -