Spiltan
Spiltan backar Collaboration Art som ska konsolidera performance marketing-marknaden (Finwire)

2022-01-05 08:52

Investmentbolaget Spiltan har hittills investerat 60 miljoner kronor i Collaboration Art vars plan är att konsolidera marknaden för performance marketing i Europa. Det framgår av ett pressmeddelande.

Performance marketing är resultatbaserad marknadsföring, där man istället för att betala en fast summa för en annonsering, betalar för hur annonseringen faktiskt presterar.

"Performance marketing är fortsatt det snabbast växande området inom digital marknadsföring med en organisk tillväxt på 10–15 procent årligen. Google och Facebook får majoriteten av annonsinvesteringarna, och efterfrågan på digitala specialister inom SEM (sökordsannonsering), SEO (sökordsoptimering) och sociala medier är stor", heter det.

– Det här är en fragmenterad bransch som mognat på senare år, men ännu inte har konsoliderats, säger Göran Pallmar, vice vd för Spiltan. Det ger stora möjligheter för teknologidrivna effektiviseringar och ökad ROI på kundernas marknadsföring. Jonas Dahlquist och Fredrik Sellgren som grundat Collaboration Art tillsammans med Spiltan, har en gedigen erfarenhet och unik förståelse av att både driva och förvärva byråer. Det ska bli spännande att se vad vi gemensamt kan åstadkomma.

Hittills har fyra förvärv genomförts och tillsammans omsätter dessa 80 miljoner kronor och har en samlad ebitda på över 16,5 miljoner kronor.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Investment AB Spiltan - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -