NEW YORK
STÄNGDE UPP EFTER SVAG INLEDNING, S&P 500 +0,2% (OMS) (Direkt)

2022-08-19 05:57

(Omsändning: skickades första gången på torsdagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) New Yorks börser avslutade torsdagshandeln på högre nivåer efter att ha inlett dagen på negativ mark. Starkt gick energisektorn och bland enskilda bolag blev Cisco en av dagens vinnare.

Dow Jones industriindex hade vid stängning stigit 0,1 procent till 34.001. Nasdaqs kompositindex stod på plus 0,2 procent till 12.965 parallellt med det bredare S&P 500 som var upp lika mycket till 4.284. Räknat från Stockholmsbörsens stängning steg S&P 500 0,1 procent.

Sektorsvis var energi klart starkast med en uppgång på 2,4 procent, stöttat av stigande oljepriser. Hälsovård var samtidigt den sektorn som gick sämst med en nedgång på 0,4 procent.

På kvällen sade Fed-chefen i St. Louis, James Bullard, i en intervju med Wall Street Journal att han troligtvis kommer att stödja en 75-punktershöjning vid nästa Fed-möte i september.

"Jag skulle luta åt en höjning med 75 punkter i nuläget. Återigen, jag tror att vi har relativt bra data på ekonomin, och vi har en mycket hög inflation, så jag tror att det vore rimligt att fortsätta att få styrräntan högre och in på restriktiva territorier", sade han.

Bullard har tidigare uttryckt att det vore lämpligt att sikta på en styrränta mellan 3,75 och 4,00 procent vid slutet av året, innan centralbanken börjar diskutera vad som ska göras nästa år.

På bolagsfronten tappade detaljhandelsbolaget Kohl's 7,7 procent sedan investerare tycktes se negativt på bolagets delårsrapport där bland annat helårsprognoserna trimmades ned. Numera ser Kohl's en försäljningstillväxt om -5 till -6 procent, från oförändrat till plus 1 procent tidigare. Samtidigt skruvar Kohl's ned sina vinstförväntningar för 2022.

Cisco Systems, som tillverkar nätverksutrustning, gick det däremot starkare för, vars aktie ökade 5,8 procent och placerade sig som tydlig vinnare inom Dow Jones industriindex. Bolaget har i sin delårsrapport noterat att problemen i leverantörsledet lättar och spår numera en omsättningstillväxt för innevarande kvartal och helåret.

"Meme"-aktien Bed Bath & Beyond rasade med 20. CNBC hänvisade nedgången till att Wedbush har sänkt rekommendationen för aktien till underperform från tidigare neutral. Investeraren Ryan Cohen har också signalerat att han ska sälja hela sitt innehav i bolaget.

Den amerikanska tioårsräntan var ned 2 punkter till 2,88 procent.

Graf: S&P 500 torsdagen den 18 augusti.

Källa: Infront

David Ahnlund +46 8 5191 7900

Nyhetsbyrån Direkt


Cisco Systems - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -