Readly
Readly-storägare tänker säga nej till Bonniers bud - Di (Finwire)

2022-12-06 13:37

Magasintjänsten Readlys femte största ägare Bengtsson Tidnings AB tänker inte acceptera uppköpsbudet från Bonnier News. Det uppger Anders Bengtsson, en av bröderna inom familjebolaget, till Dagens industri.

Enligt Bengtsson säger man nej eftersom budet är för lågt.

“Det är kanske väntat med tanke på kursutvecklingen, men vi tycker att värderingen just nu är för låg. Readly har presenterat bra rapporter på sistone och är på väg mot lönsamhet. Så det här är inget bra läge att sälja”, säger han.

Bengtsson Tidnings kontrollerar 2,72 procent av aktierna och rösterna i Readly. Man kom in tidigt i Readly och tror fortfarande mycket på idén, enligt Bengtsson.

Bengtsson Tidnings är för övrigt första storägaren att uttala sig om budet. Ettan, tvåan och fyran på ägarlistan, Swedbank Robur, Tredje AP-fonden och danska C Worldwide Asset Management har inte tagit ställning till budet än. Tredje största ägaren är brittiska Zouk Capital.

Bonnier News erbjuder 12 kronor per aktie i Readly, en premie på 59 procent från fredagens stängningskurs. Samtidigt är det värt att notera att även inräknat för budet är aktien fortsatt ner 34 procent i år.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.seredaktion@finwire.org
© Copyright

Readly International - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -