UB Emerging Markets Infra A
UB EM Infra ökade 0,4 procent i mars - tillväxtmarknader fortsatte upp (Finwire)

2024-04-12 12:54

Fonden UB EM Infra A steg 0,4 procent i mars. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 3,4 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Inledningsvis skriver förvaltaren att aktier på tillväxtmarknader fortsatte att utvecklas väl i mars.

Den amerikanska ekonomin växer i god takt under ledning av informationsteknologisektorn. I Europa är utsikterna mindre robusta och i Asien underpresterar Kina fortfarande, även om det finns tecken på viss återhämtning.

Förväntningarna på en räntesänkning i USA har dämpats på grund av den fortsatt starka ekonomin. I Europa menar förvaltaren att ECB sannolikt kommer att sänka räntan flera gånger mot slutet av året.

Avslutningsvis skriver förvaltaren att en global ekonomisk tillväxt är bra för infrastrukturaktier men de dämpade förväntningarna på räntesänkningar påverkar samtidigt investerarnas sentiment.

De främsta bidragsgivarna under månaden var Malaysia Airports Holdings, International Container Terminal Services och Manila Water.

I den negativa vågskålen fanns Guangdong Investment, Yuexiu Transport Infrastructure och Beijing Enterprises Holdings.

De största geografiska marknaderna i fondens portfölj var Kina, Brasilien och Malaysia med exponeringar om 39,7, 13,2 respektive 9,6 procent.

Gällande fondens sektorallokering var de största sektorerna flygplatstjänster, motorvägar & järnvägar samt gasförsörjning med exponeringar om 22,5, 18,1 respektive 15,4 procent.

De största innehaven i portföljen var Malaysia Airports Holdings, Companhia De Saneamento Basico Do Estado De Sao Paulo och International Container Terminal Services med vikter om 4,7, 4,4 respektive 4,4 procent.

UB EM Infra A, % mars, 2024
Fond MM, förändring i procent 0,4
Fond i år, förändring i procent 3,4

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.redaktion@finwire.org
© Copyright

UB Emerging Markets In... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -