FED
HAR INTE BRÅTTOM MED ATT SÄNKA RÄNTAN – BOSTIC (OMS) (Direkt)

2024-04-18 21:37

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Federal Reserves Atlanta-chef, Raphael Bostic, kommenterade på torsdagen att inflationens väg mot 2-procentsmålet hittills har gått långsammare än vad de flesta hade räknat med. Givet en stark ekonomi i övrigt, med en motståndskraftig arbetsmarknad, behöver centralbanken inte ha bråttom med att sänka räntorna.

Det rapporterade Reuters på torsdagskvällen.

"Jag är bekväm med att ha tålamod. Jag är av uppfattningen att saker och ting kommer att gå så långsamt i år att vi inte kommer att kunna sänka räntorna förrän slutet av året", sade han.

Raphael Bostic signalerade även förra veckan att han ser det troligt med endast en räntesänkning under detta år, och då med störst sannolikhet under fjärde kvartalet. Likt de andra Fed-ledamöterna kommer han låta inkommande data avgöra, vilket i förlängningen lika gärna kan innebära noll sänkningar eller två.

"Jag kommer att titta på arbetsmarknaderna för att se till att vi fortfarande skapar jobb, och att lönerna fortsätter stiga snabbare än inflationen. Om vi kan upprätthålla det, samtidigt som inflationen visar tecken på att konvergera mot målet, så är jag nöjd med att bara stanna där vi är (nuvarande räntenivån)", kommenterade han vidare.

David Ahnlund +46 8 5191 7900

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -