Sandvik
Nadine Crauwels ny medlem i Sandviks koncernledning (Cision)

2020-07-15 17:45

Sandvik har utsett Nadine Crauwels till ny medlem i koncernledningen från den 1 oktober 2020. Nadine Crauwels är sedan 2017 chef för Sandvik Coromant och hon har tidigare haft ett flertal olika chefspositioner inom Sandvik Coromant sedan 2000. Hon är från Belgien och har en civilingenjörsexamen i maskinteknik.  

Utnämningen är en följd av en kommande organisationsförändring inom affärsområdet Sandvik Machining Solutions, där Nadine Crauwels kommer att leda ett nyinrättat affärsområdessegment bestående av de befintliga divisionerna Sandvik Coromant, Seco Tools, Walter, Dormer Pramet och Wolfram. Segmentet kommer att överta namnet Sandvik Machining Solutions.

− Jag är glad och stolt över att ta rollen som chef för det nyinrättade affärsområdessegmentet och ser fram emot att ytterligare bygga vidare på de unika styrkor som vi har i våra olika divisioner, säger Nadine Crauwels.

Ytterligare ett affärsområdessegment inom affärsområdet bildas, bestående av divisionerna Applied Materials Technology och Additive Manufacturing. Detta segment kommer att heta Sandvik Manufacturing Solutions och kommer att ledas av den nuvarande affärsområdeschefen Lars Bergström fram till årsskiftet. Därefter kommer Sandviks vd och koncernchef Stefan Widing ansvara för segmentet under en övergångsperiod på cirka ett år.

Som en konsekvens av förändringarna kommer Stefan Widing från den 1 oktober 2020 även att ta över ansvaret som chef för affärsområdet, som den 1 januari 2021 byter namn till Sandvik Manufacturing and Machining Solutions.

− Den nya organisationen syftar till att öka fokus på tillväxtmöjligheterna inom både vårt kärnområde metallbearbetning och inom närliggande områden, som mjukvarulösningar och tjänster för den bredare komponenttillverkningsindustrin. Jag ser stor potential i att utforska nya möjligheter inom en allt mer digital och uppkopplad tillverkningsindustri och vår nya struktur ska säkerställa att vi kan ta tillvara på potentialen på ett effektivt och snabbt sätt, säger Stefan Widing.

Organisationsförändringen påverkar inte Sandviks övriga två affärsområden och den påverkar inte heller rapporteringen av koncernens affärsområden.

Lars Bergström kommer att fortsätta som medlem i Sandviks koncernledning till den 1 januari 2021, då han har beslutat att gå i pension.

Stockholm, 15 juli 2020
 

Sandvik AB

För ytterligare information kontakta Anna Vilogorac, investerarrelationer, tel. 08 456 11 94 eller Martin Blomgren, presschef, tel. 070 577 0549.


Sandvik - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -