Stockpicker: Maven Wireless Sweden - Maven Wireless säkrar trådlös inomhustäckning (MFN)

2021-08-17 14:00

Stockpicker sätter KÖP på teknikföretaget Maven Wireless. För närvarande ensam på en global marknad enligt ledningen och med en teknik som får högsta betyg i samtliga upphandlingar visar på stark fundamenta. Dessutom en kraftigt ökad orderingång förstärker vår syn på denna börsnykomling.

Utbyggnaden av 5G är i full gång och förhoppningarna är stora. Den femte generationens mobilnät ska lösa frågor som bredband till glesbygd, telemedicin i avlägsna delar med uppkopplade patienter, självstyrande bilar som minskar antalet olyckor, samt smartare belysningssystem mm. Det ska åstadkommas tack vare nedladdningshastigheter på upp till 1 Gbit/s initialt, vilket skulle vara minst tio gånger snabbare än de snabbaste mobilnät som finns idag.

5G har, emellertid, en svag penetrationsförmåga, vilket kan bli en utmaning eftersom cirka 80% av mobildataanvändningen för både existerande 4G-teknologier och 5G förväntas ske inomhus. Detta innebär att det kommer krävas nya signalförstärkande lösningar som stödjer flera operatörer samtidigt och multifrekvensband.

Det är också just här som Maven Wireless kommer in i bilden, ett teknikföretag som grundades 2016 med fokus på att utveckla och sälja system för inomhus- och tunneltäckning för såväl publika mobilsystem som kritisk kommunikation, exempelvis blåljusradio för polis och brandkår. Sedan början av juni är bolagets aktie noterad på First North, ett steg som togs för att säkra finansiering för en fortsatt expansion av verksamheten.

---

Det saknas i alla fall inte tillförsikt i ledningsgruppen om man tittar på målsättningen att öka omsättningen med cirka 80% i snitt under de kommande fem åren. Det skulle leda till en omsättning på mer än 1 miljard kr år 2025, vilket i sin tur skulle motsvara en marknadsandel på runt 4%. På pappret framstår målen som aggressiva men ändå ej orealistiska, givet 5Gs framfart och bolagets intressanta kunderbjudande.

Som relativt ungt företag har man dock fortfarande mycket att bevisa, även om den senaste tidens orderingång bådar gott. Omkring 100 Mkr i nettoomsättning borde vara inom räckhåll i år och om man lyckas leverera enligt plan, lär motsvarande siffra för 2022 landa runt 180 Mkr. Dagens börsvärde på 675 Mkr är då inte alltför utmanande, framför allt om man dessutom börjar visa svarta siffror på sista raden nästa år. Ett intressant tillskott i börssammanhang där dock risken i aktien förefaller vara hög i det läget bolaget befinner sig idag. Det är också i ljuset av det senare nämnda som köprådet blir av spekulativ karaktär.

Detta är en förkortad version av analysen.

Fullständig analys kan läsas via direktlänken: https://www.stockpicker.se/home/maven-wireless-sakrar-tradlos-inomhustackning och på www.stockpicker.se

Analytiker;
Sebastian Lang, Stockpicker

DISCLAIMER: Detta material har sammanställts av Stockpicker i informationssyfte och ska inte ses som rådgivning. Innehållet har grundats på information från allmänt tillgängliga källor vilka bedömts som tillförlitliga. Sakinnehållets riktighet och fullständighet liksom lämnade prognoser och rekommendationen kan således inte garanteras. Stockpicker lämnar inte i förväg ut slutsatser och eller omdömen i materialet. Åsikter som lämnats i materialet är analytikerns åsikter vid tillfället för upprättandet av materialet och dessa kan ändras. Det lämnas ingen försäkran om att framtida händelser kommer vara i enlighet med åsikter framförda i materialet.
Stockpicker frånsäger sig allt ansvar för direkt eller indirekt skada som kan grunda sig på detta material. Placeringar i finansiella instrument är förenade med ekonomisk risk. Att en placering historiskt haft en god värdeutveckling är ingen garanti för framtiden. Stockpicker frånsäger sig därmed allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av materialet.

Vid frågor, kontakta:

Mats Ahlskog, VD Stockpicker AB
Telefon: 08-52504762

Om Stockpicker AB

Stockpicker har levererat aktietips, analyser och nyheter sedan 1997. Vi är ett oberoende analyshus och unika på den svenska marknaden. Vi analyserar aktier och fonder som är värda att äga, både på kort och lång sikt.


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -