Räkna med höjd skatt

Nyheter i korthet Skatterna ser ut att höjas oavsett vem som vinner valet, dyrt i nybyggen och Granngården till salu.

Räkna med höjd skatt. Skatterna lär höjas efter valet oavsett vem som vinner, men mest med en rödgrön regering, enligt revisionsbolaget PWC. Två givna kandidater vid en seger för oppositionen är att höja fastighetsavgiften och avkastningsskatten på investeringssparkonton. (DI)

Socialdemokratisk skolsatsning. Socialdemokraterna vill satsa 3,5 miljarder på skolan, varav merparten för att höja lärarlönerna. Reformen ska betalas med en höjd bankskatt. (DI, DN)

Frågor som splittrar. Kvotering av föräldraförsäkringen, a-kassan och förstatligande av sjunkhus är några av de frågor som splittrar allianspartierna när de i helgen samlas i Harpsund för överläggningar. (DN)

Dyrt i nybyggen.
Hyrorna i nyproducerade lägenheter stiger kraftigt, 30 procent på sju år, enligt Hyresgästföreningen. Presumtionshyrorna har under samma tid stigit 40 procent. (DN)

Granngården till salu? EQT, private equity-bolaget med koppling till Investor, uppges vara på väg att sälja butikskedjan Granngården. Enligt källor till Mergermarket är både auktion och en börsintroduktion möjliga alternativ, och Nordea ska ha fått uppdraget att sköta försäljningen. (DI)

Lättare få finansiering. Det har blivit svårare för små och medelstora företag att få banklån. Med bättre finansieringsmöjligheter skulle fler kunna starta företag, vilket skulle öka den sociala rörligheten och öka samhällsnyttan av företagande, enligt en ESO-rapport. (DN Debatt)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -