Köpvärda aktier i februari

Köptips Trots börsturbulensen har listan över köpvärda aktier återigen presterat bättre än övriga börsen. Inför februari behåller vi de förslag på aktier vi har sedan tidigare.

Våra tio köpvärda aktier har i snitt fallit 5,7 procent till och med måndag förmiddag. Det kan jämföras med -7,1 procent för totalindex (inklusive utdelningar) under samma period.

Bäst har NCC gått sedan listan presenterades den 30 december. Aktien har stigit 11,8 procent och därmed utvecklats 19 procentenheter bättre än index. Därefter följer Scandi Standard och Bravida.

Sämst utveckling har Byggmax haft. Bolagets sänkta utdelning i bokslutet pressade aktien. Sedan januarilistan presenterades har aktien tappat 18 procent, vilket är 11 procentenheter mer än index.

Förra månadens nykomling, Intrum Justitia, har utvecklats 5 procentenheter bättre än index efter att bolagets bokslut togs emot positivt.

Inför februari väljer vi att inte göra några förändringar på listan över köpvärda aktier. Vi tycker att marknadens dom över Byggmax rapport var onödigt hård och vi ser fortsatt attraktiva utsikter i såväl den som i övriga aktier på listan.

Här är hela listan över våra tio köpfavoriter i februari:

Intrum Justitia: Vd-skiftet tillsammans med signaler från företaget tyder på att styrelsen har målsättningen att växla upp förvärven av skuldportföljer. Det är något som inte är diskonterat i dags kurs eller konsensusprognoser.

Bravida: Hittills har sju bolag köpts i år och vi räknar med mer förvärv under nästa år. Det är ett stabilt företag som gynnas av byggboomen och kan leverera attraktiva utdelningar framöver.

Nobina: Bussoperatören visade upp en stark rapport. Bolaget har god tillväxt och en stark underliggande lönsamhetstrend i dagsläget. Aktien kan bli en riktig högutdelare på sikt.

Betsson: Nätspelsbranschen har fortfarande en stark underliggande tillväxt som inte påverkas mycket av konjunkturen. Aktien har underpresterat mot Unibet en tid men efter en bra rapport ser vi god chans till det omvända. Attraktiv direktavkastning.

Scandi Standard: Aktien har utvecklats sämre än övriga börsen sedan noteringen förra sommaren, bland annat till följd av tidigare problem i Norge. Ett nytt avtal med Coop väntas ge en bättre tillväxt nästa år och direktavkastningen de kommande åren ser klart attraktiv ut.

NCC: Byggbolagets bokslut var starkt och framför allt bostadsdelen som ska knoppas av levererade en rapport långt över förväntan.

Haldex: Fordonsunderleverantören har haft ett motigt första halvår men givet den stora exponeringen mot den goda USA-konjunkturen och den allt bättre Europa-konjunkturen tycker vi värderingen är attraktiv på dagens nivå.

Byggmax: Byggmax har fortsatt vind i seglen och rapporterade ett starkt fjärde kvartal. Besvikelsen över en lägre utdelning sänkte aktien men pengarna ska användas för att ta ned skulder och bereda väg för offensiva satsningar.

Indutrade: Mycket aktiv förvärvare av industriföretag. Bolaget har lyft intäkter och orderingång. Även på sista raden väntas god tillväxt den närmaste tiden. Här är vår senaste analys av bolaget.

Inwido: Inwido fortsätter att förbättra sina marginaler och bolagets tredje kvartal överraskade positivt. Nya åtgärder genomförs nu och vi tror att aktien har mer att ge.

Våra tips på tio köpvärda aktier kan ses som ett smörgåsbord att välja från. Rekommendationerna gäller på sex månaders sikt, men det är viktigt att tänka på att i samband med varje månadsskifte reviderar vi listan för möjliga förändringar.

Här kan du se hur det har gått för den aktielista vi rekommenderade för ett halvår sedan, i augusti.

Om du föredrar att investera i fonder framför aktier så rekommenderar vi Pär Ståhls förslag på tio köpvärda fonder i februari.

Värdepapper Råd från Placera Kurs vid publicering Sedan publicering
Intrum Köp 282,00 -
Bravida Holding Köp 54,00 -
Köp 35,70 -
Betsson B Köp 132,30 -
Scandi Standard Köp 55,50 -
NCC B Köp 294,90 -
Köp 72,75 -
Byggmax Group Köp 71,50 -
Indutrade Köp 453,50 -
Inwido Köp 94,50 -
Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -