Källor: Undersöker stödåtgärder

Deutsche Bank Tyska politiker undersöker möjligheterna för statliga garantier till Deutsche Bank. Ett av alternativen ska vara aktieköp.

Tyska politiker undersöker möjligheterna för statliga garantier till Deutsche Bank och ett av den tyska regeringens alternativ är att köpa aktier i banken om den inte klarar de amerikanska böterna.

Det uppger den tyska tidningen Zeit, enligt Bloomberg News.

Bland möjliga scenarion har statsgarantier vid behov för att få till eventuella försäljningar av olika av bankens enheter undersökts. Alla undersökningar handlar om beredskapsplanering och förhoppningen från regeringshåll ska vara att Deutsche Bank inte behöver stöd från staten.

Alternativet med att den tyska staten tar en 25-procentig ägarandel i Deutsche Bank skulle bara tillämpas i ett extremt nödläge, enligt källorna.

Både från bankens och från regeringens håll har det officiella budskapet under de senaste dagarna varit att det inte förekommer diskussioner om statligt stöd i någon form.

I juni bad Italiens premiärminister Matteo Renzi om ett tillfälligt upphävande av EU:s nya bankkrislagstiftning, där privata investerare måste ta förluster ï det fall en stat går in och stödjer en bank. Tysklands förbundskansler Angela Merkel motsatte sig då detta och sade att EU inte kan ändra reglerna vartannat år.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -