Börsveckans fem köpråd

Börs Läkemedel, cykliskt och bostäder finns bland veckans köpråd i tidningen Börsveckan.

Börsveckan råder till köp av Sobi, Capio, Transtema, Cavotec och Magnolia i det senaste numret av tidningen. Humana och Stillfront får samtidigt avvakta-rekommendationer.

Konkurrenten Roches misslyckade fas 3-studie kring läkemedelskandidaten ACE910 visar att Sobis position inom hemofili är stark och minskar riskerna kring Sobis konkurrerande läkemedel. Värderingen motsvarande P/E-tal på 29 och 18 för 2017 respektive 2018 bedöms vara hög, men ska ställas i relation till den långsiktiga goda tillväxtpotentialen. Rådet blir fortsatt köp.

Börsveckan tror att man kan förvänta sig mer förvärv i Capio. Det väntas bidra till positiv vinstutveckling. Aktien får en förnyad köprekommendation.

Den urstarka tillväxten i Transtema gör att värderingen faller snabbt och tidningens köprekommendation upprepas.

Cavotec har inte hängt med i det cykliska börsrally som varit. Börsveckan ser en förbättrad efterfrågan för bolaget vars aktie bedöms ha "goda chanser att slå index på ett års sikt".

Den höga tillväxten inom projektportföljen ger Börsveckan förhoppningar om ett bra 2017 för Magnolia. Tidningen som även är positiva till sektorn upprepar sin köprekommendation för aktien.

Insynsförsäljningar ställs mot att intressanta lanseringar väntar för Stillfront. Det krävs enligt tidningen en eller ett par lyckade lanseringar för att bolaget ska lyckas. Rådet blir att avvakta.

Defensiva kvalitéer gör Humana intressant. Eftersom Börsveckan ser att de cykliska bolagen premieras på börsen, samtidigt som det finns en politisk risk, blir rådet att avvakta.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -