Börsveckans fyra köptips

Börs Börsveckan ser flera köpvärda aktier i veckans nummer: konsultmäklaren Ework, installationsbolaget Bravida, hotellkedjan Scandic och aluminiumspecialisten Profilgruppen.

Däremot bör man avvakta med Heliospectra, Sportamore och MTG.

Motiveringar:

Köpråd:

* Ework växer starkt och avslutade 2016 imponerande. Fortsatt fin uppsida råder.

* Med en förbättrad lönsamhet och flera värdeskapande förvärv är Bravida ett bra bolag i facket värdeaktier. Bains överhäng kan säljas om två månader, och kan pressa kursen kortsiktigt.

* Profilgruppen har gått urstarkt det senaste året, understött av en stark operationell utveckling. Det ser ut som att 2017 också kan bli ett bra år, och ev/ebit räknat på årets väntade vinst på 11,5 är inte så högt.

* Scandics direktavkastning väntas uppgå till 4,2 procent i år, och köprådet sätts med fokus på just direktavkastningen, som tack vare en stark balansräkning väntas kunna behållas.

Avvakta:

* Heliospectra, verksamt inom växthusbelysning, ser intressant ut, men är beroende av svårtajmade stororder, och Börsveckan vågar inte ge köpråd.

* Sportamore har ett fint erbjudande med attraktiva priser, snabba leveranser och fria returer, men Börsveckan anser att nuvarande kurs är i högsta laget.

* MTG-aktien har stigit 30 procent sedan Börsveckans köpråd för 10 månader sedan, varför tidningen nu avvaktar.

Behåll:

* Poolias p/e-tal och direktavkastning är "tillräckligt bra för att äga aktien", som dock inte platsar i Börsveckans utdelningsportfölj.

I Börsveckans modellportfölj ersätter Ework Dometic. Börsveckan gillar Dometic i grund och botten men är något försiktiga till marknadsutsikterna för husvagnar och husbilar, "särskilt i ett läge där räntan stiger".

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -