Heta Listan: Trenden lockar i DSV

Heta Listan En dansk transportör i stigande trend lockar och gör sällskap med förra veckans finska kandidat som ännu inte kvalat in på listan.

Förra veckans pizza-case, Kotipizza har ännu inte stigit över vår triggerkurs. Men aktien förblir en kandidat till Heta Listan.

Utmärkande bland befintliga aktier på listan är Simcorp som stigit ytterligare 2,5 procent senaste veckan. Efter en tidigare svacka handlas Unitedhealth återigen nära toppnivåer. Sämre avkastning har vi fått på norska AF Gruppen som nu backat 4,7 procent sedan vårt intåg.

Stockholmsbörsen har tappat lite höjd senaste veckan men det är marginellt. Fortfarande råder positivt tolkningföreträde bland aktiehandlarna. Rapportperioden är på ingång och då får vi svart på vitt om den senaste tidens stigningar varit för stora.

Den implicita volatiliteten på USA-börsen ligger på samma nivå som för en vecka sedan, vilket är något högre än tidigare månader.

Här är veckans nya kandidat och Kotipizza som följer med ett varv till.

 

DSV A/S

Trigger 370,00. Målkurs 425,00. Stop loss 351,00.

Danska transport- och logistikbolaget DSV (börsvärde 69,45 miljarder euro) är en global spelare för frakter på räls, väg och i luften. Vid fjolårets början gick DSV samman med amerikanska UTI Worldwide Inc och blev då ett av världens främsta fraktbolag.

Sammanslagningen med UTI år 2016 innebar en intäktsökning över 30 procent. Framåt förväntas en omsättningstillväxt mellan 3-8 procent kommande åren, enligt Factset.

I vintras spådde bolaget att rörelseresultatet ska öka med 21 procent under 2017. Men analytikerkåren tror att rörelseresultatet kan öka med hela 25 procent i danska kronor och ören. Vinstmarginalen förväntas sedan stiga gradvis de kommande fyra åren. Nästa år väntas rörelsemarginal nå 6.5 procent.

Klassiska transporter i luften, över haven och längs världens vägar står för 86 procent av intäkterna. Logistiklösningarna för 14 procent.

Fraktbranschen är konjunkturkänslig och drönarteknik, förarlösa bilar och nya it-lösningar lär förändra branschen i en rasande takt. Men faktum kvarstår att den globala handeln allt kommer kräva transporter av stora och små varor.

DSV-aktien befinner sig i en långvarigt stigande trend, egentligen sedan efter finanskrisen, och givet den förväntade lönsamhetsförbättringen för blir aktien köpvärd. Köp aktien om den stiger över 370 danska kronor. Sätt stopp vid 351 danska kronor. 

Kotipizza Group Oyj

Trigger 12,35. Målkurs 14,50. Stop loss 11,70.

Kotipizza (börsvärde 77,5 miljoner euro) är nordens största pizza-franchisekedja och ett av få guldkorn på den finska aktielistan. Bolagets motto är att göra världen till en bättre plats – en pizza i taget. Vid utgången av förra räkenskapsåret fanns 257 Kotipizza bara i Finland. Försäljningen sker i fysiska butiker så väl som online.

Pizzakedjan växer snabbt. Under mars ökade försäljningen med 21 procent totalt eller 12,5 procent om man så vill i jämförbara butiker. Marsmånad var också den näst bästa försäljningsmånaden i bolagets historia efter juli 2016 då rekordförsäljningen uppgick till 8,64 miljoner euro.

Prognosen i år är att bolaget ska öka sin omsättning med hela 22 procent. Året därefter med ytterligare 12 procent enligt Factset.

P/e-talet på årets förväntade resultat är högre, cirka 22. Men i konsensusprognosen ryms en fin vinstökning 2018, vilket i kombination med intäktstillväxten sänker värderingen till p/e 16. Bolaget ger en fin direktavkastning kring 5 procent. En nivå som väntas bestå.

Men handeln i aktien är tunn, så tunn att det gäller att vara uppmärksam vid orderläggningen. Annars kan prislappen bli en helt annan än den som var tänkt när köpbeslutet togs.

Köp Kotipizza om den stiger över 12,35 euro och sätt stopp vid 11,70 euro.  

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -