Guldet i dödskorset

Råvaror För första gången sedan november 2016 uppenbaras den negativa handelssignalen ”dödskorset” i råvaran, rapporterar amerikanska Marketwatch.

Ett dödskors uppenbaras när det korta glidande medelvärdet MA50 faller igenom det längre glidande medelvärdet MA 200. Den illavarslande signalen indikerar enligt teknisk analys att priset ska falla vidare och att den negativa trenden förväntas bli mer långvarig.

I år har guldpriset fallit från cirka 1 350 dollar per uns till 1 261 dollar per uns, en nedgång som motsvarar knappt 6,6 procent. Under det senaste dagarna har guldpriset backat i samklang med att aktiemarknaden tappat höjd. Det är anmärkningsvärt då råvaran ofta ses som en säker hamn när investerarna flyr aktiemarknaden.

Samtidigt har den amerikanska dollarn stigit till den högsta nivån på 11 månader mätt mot en valutakorg med sex andra stora valutor. Det sätter naturlig press på guldpriset som är noterat i dollar. Att Federal Reserv planerar att fortsätta höja styrräntan talar för dollarn men emot guldpriset, skriver Marketwatch.

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -