De mest köpta aktierna i augusti

Aktier Avanzas kunder fortsatte att köpa mer aktier än de sålde i augusti trots sensommarens börsfall. Mest intressanta för spararna är bettingaktier med Kindred i topp efter att aktiekursen nästan halverats under sommaren.

”Privatspararna visar fortsatt god tillförsikt till börsen och har nu nettoköpt aktier tolv månader i rad”, säger Johanna Kull, sparekonom Avanza.

En oroväckande tendens som Johanna Kull ser hos många av de sparare som är satsar på betting är att de är tungt exponerade mot spelsektorn generellt.

”De skulle minska risken i sparandet om de breddade sig till fler branscher”.

Förutom Kindred återfinns Leovegas och Evolution Gaming bland de mest köpta aktierna i augusti. Många sparare ser också köpläge i tvåan på listan, lastbilstillverkaren Volvo, vars kurs i sviterna av sämre konjunkturutsikter sjunkit med 20 procent senaste året.

Intressant är att Atlas Copco hamnar både på köp- och säljlistan under månaden. Uppmärksamma sparare såg köp- respektive säljläge när A-aktien sjönk mer än B-aktien under månaden.

Bland de mest sålda aktierna hittar vi den senaste tidens kursvinnare med klädjätten H&M i topp.

”H&M ser ut att ha vänt den negativa försäljningstrenden, vilket gett effekt på aktien som är en av årets kursvinnare. Spararna som länge sett sitt innehav lysa rött i depån, väljer dock att säkra hem en del av årets uppgång och minskar på H&M i aktiegarderoben”, säger Johanna Kull.

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -