Börsveckans senaste aktieråd

Börs Här är aktierekommendationerna från senaste utgåvan av tidningen Börsveckan.

Börsveckan bjuder på två finska köpråd i veckans utgåva, Huhtamäki och Fortum. Resten av numrets analyser mynnar ut i avvaktarekommendationer.

Förpackningsbolaget Huhtamäki upprätthåller en stabil lönsamhet och ledningen har höga ambitioner som inte riktigt syns i aktievärderingen, tycker Börsveckan som sätter köp.

Fortum handlas ned utifrån förväntningar om sjunkande elpris under kommande år. Man får således en gratisoption utifrån ett omvänt marknadsläge med stigande elpriser, skriver Börsveckan.

"Med en försiktig värdering och en attraktiv direktavkastning ser vi ett köpläge", heter det.

Saas-bolaget Opters senaste delårsrapport bekräftade bolagets robusta affärsmodell med en hög andel återkommande intäkter. Men värderingen är hög och Börsveckan avvaktar och bevakar för bättre ingångsläge.

FM Mattsson är välskött och har stark marknadsposition, men med svaga tillväxtutsikter och lite oklar lönsamhetstrend är värderingen lite väl mastig för Börsveckan som avvaktar.

Sampo skapar en renodlad nordisk försäkringsjätten när Mandatum särnoteras. Kanske kommer nya finansiella mål vid kapitalmarknadsdagen i december, men utifrån nuvarande målbild är värderingen rättvis, tycker Börsveckan.

Sammanslagningen av norska Arcus med finska Altia och sedermera förvärvet av danska Globus Wine har inte blivit någon fullträff. Nu säljs Larsens Cognac och Anora verkar fått bra betalt men sammantaget finns inte tillräcklig uppsida för ett köpråd, enligt Börsveckan.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -