Fallande kurser på New York-börserna

USA De nordamerikanska börserna föll på torsdagen efter centralbankens räntebesked på onsdagen.

S&P 500 var ned 1,6 procent till 4.330, motsvarande en nedgång på 0,6 procent räknat från Stockholmsbörsens stängning, samtidigt som Dow Jones industriindex sjönk 1,1 procent till 34.070. Det teknik- och tillväxtexponerade Nasdaq Composite-indexet föll 1,8 procent till 13.224.

Fed lämnade som väntat räntan oförändrad på onsdagen, men signalerade parallellt att räntorna kommer stanna på högre nivåer en längre tid än tidigare prognostiserat.

Terminsmarknaden ser nu en sannolikhet på cirka 68 procent att Fed lämnar oförändrat i november, ned från cirka 74 procent som högst strax före beskedet, enligt CME Fedwatch Tool.

Statspappersräntor i längre löptider steg med tioåringen upp 7 punkter till 4,48 procent, en nivå som inte setts på över 15 år. Tvååringen sjönk emellertid 5 punkter till 5,14 procent.

Räntekänsliga teknik- och tillväxtbolag fortsatte ned på torsdagen. Alphabet, Amazon, Nvidia och Tesla var samtliga ned mellan 2,5–4,5 procent.

Bättre gick det för logistikbolaget Fedex, som lyfte över 4 procent efter att resultatet överträffat förväntningarna för bolagets första kvartal. Bolaget skrev emellertid att resultatförbättringen främst kom från ett besparingsprogram samt ett fortsatt fokus på intäktskvalité, medan en lägre efterfrågan tyngde resultatet.

Nätutrustningstillverkaren Cisco Systems har förvärvat cybersäkerhetsföretaget Splunk i en affär värd cirka 28 miljarder dollar. Förvärvet är ett av Ciscos största och skickade ned aktien nästan 4 procent, samtidigt som Splunk-aktien rusade 21 procent.

Underhållningsbolag som Paramount och Disney var upp något sedan strejkerna i Hollywood uppgavs närma sig ett slut.

Börsnykomlingarna Arm och Instacart gick åt olika håll. Arm sjönk 1,4 procent till 52:16 dollar, samtidigt som Instacart steg 1,8 procent till 30:65. Efter att ha handlats under noteringskursen tidigare på torsdagen så lindrades nedgången för Arm-aktien och den stängde ovanför noteringskursen på 51 dollar. Instacart noterades till 30 dollar.

E-handelsbolaget vände från en nedgång till en uppgång på 0,5 procent efter att Bloomberg News rapporterat om att ett konsortium överväger ett utköp av norska Adevinta, där Ebay är storägare.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -