Börsveckans senaste aktieråd

Börs Här är aktierekommendationerna från senaste utgåvan av tidningen Börsveckan.

 Börsveckan ser köpläge i Logistri och Logistea medan Wästbygg får rådet sälj. I övrigt är det avvaktarekommendationer i veckans utgåva.

Fastighetsbolaget Logistri har goda förutsättningar att kunna stå pall motvinden som råder i fastighetssektorn. Aktien värderas lite väl försiktigt, tycker Börsveckan som sätter köp.

Efter en kapitalinjektion har den finansiella risken kommit ned i Logistea, samtidigt som rabatten är hög. Sammantaget ser det bra ut enligt Börsveckan som ser köpläge i aktien.

Wästbygg har kollapsat på börsen och balansräkningen försämras i snabb takt. Med utmanande marknadsutsikter och fortsatt hög nedsida säger Börsveckan sälj.

Fasadgruppens starka start på året följdes upp av en svag rapport för det andra kvartalet, vilket oroar Börsveckan som menar att det kan bli sämre än tidningens egen prognos, därför blir rådet avvakta.

Byggfaktas aktie har rasat i kölvattnet av en svagare byggbransch, samtidigt finns en viss motståndskraft. Aktien ska vara mer av ett tillväxtcase och i det perspektivet oroar exponeringen mot byggbranschen, därför landar Börsveckan i rådet avvakta.

Beläggningsbolaget Impact Coatings målar upp ljusa marknadsutsikter, men Börsveckan är mer skeptiska.

"Impact Coatings är helt enkelt ett förhoppningsbolag med skyhög risk, med allt vad det innebär", skriver Börsveckan som landar i avvakta.

Trionas omsättning har än så länge hållit emot i svagare tider, men det lär bli sämre framgent, enligt Börsveckan som avvaktar.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -