Två aktier med köpsignaler - ett sälj

Teknisk analys Investtechs analyser visar på köpsignaler i två aktier. Samtidigt varnas det för en aktie.

Under måndagen föll Stockholmsbörsen (OMXSPI) svagt med 0.21 procent och stängde på 788 punkter. Investtechs algoritmer har identifierat en fallande trend på kursdiagrammet för medellång sikt. Motstånd återfinns vid 795 punkter och närmaste stödnivå återfinns runt 753 punkter. Det har även identifierats flera säljsignaler från kursformationer (röda pilar) som ger signal om vidare nedgång.

Investtechs korta Hausseindex står idag i 39 på kort sikt. Indexet går mellan 0 och 100 och är en optimistindikator som visar andelen aktier på Stockholmsbörsen som haft köpsignal som sista signal. Ett värde mellan cirka 45-55 indikerar jämvikt mellan pessimister och optimister. På lång sikt står indexet i 25. Vi har därmed en fortsatt övervikt av pessimister på såväl kort- som lång sikt.

Investtechs insiderbarometer visar antalet köp- och säljtransaktioner som har genomförts av insynspersoner i börsens bolag. Den senaste månaden har det registrerats 342 köp och 76 försäljningar, vilket motsvarar en köpandel på 82 procent. Köpandelen på årsbasis är 83 procent. Investtechs forskning visar att aktier starka på insiderhandel statistiskt överpresterar mot marknaden. Vi befinner oss i rapportsäsong vilket gör att personer med insyn i börsens bolag inte är tillåtna handla aktier i det egna bolaget. Detta gör att antalet insideraffärer reduceras.

OMXSPI är samlat sett tekniskt svagt negativ på medellång sikt (1-6 månader). Närheten till stöd och motstånd gör att rekommendationen för indexet snabbt kan förändras. Vi rekommenderar långsiktiga investerare att alltid vara investerade på marknaden.

 

Olje- och gasbolaget International Petroleum Corp. ser tekniskt positiv ut och kursen utvecklas i toppen av en stigande trendkanal som har identifierats på kursdiagrammet för medellång sikt. Det är en köpsignal enligt Investtechs forskningsresultat på trender och indikerar ökande optimism bland investerarna.

Kursen närmar sig stödnivån vid cirka 114 kronor, något som kan ge en reaktion upp. Ett brott ned genom 114 kronor kommer emellertid vara en säljsignal. Närmaste motståndsnivå över dagens kurs är 129 kronor. Ett RSI-värde över 70 visar att momentum i aktien är starkt positivt på kort sikt.

International Petroleum Corp. är svagt positiv på Investtechs insideranalys. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på en medellång investeringshorisont (1-6 månader).

Investtechs rekommendation: Köp.

 

Aktiekursen till vård- och omsorgsbolaget Attendo har brutit upp genom taket på den fallande trendkanalen på kursdiagrammet för medellång sikt. Även motståndet vid cirka 35.80 kronor har brutits och därmed ombildats till en ny stödnivå.

Det är ett resultat av att investerarna har valt att betala högre kurser för att köpa in sig i bolaget. Något som signalerar ytterligare uppgång. På lång sikt återfinns en stark motståndsnivå runt 39.00 kronor. Etablering över denna nivån skulle förstärka den tekniska bilden ytterligare.

Aktien har även ett RSI-värde över 70 efter en god kursuppgång de sista veckorna och har däremd ett starkt positivt momentum där ytterligare uppgång indikeras.

Attendo är neutral på Investtechs insideranalys och aktien är totalt sett tekniskt positiv på en medellång investeringshorisont (1-6 månader).

Investtechs rekommendation: Köp.

 

 

Investerare har under det senaste halvåret sålt till lägre och lägre kurser för att komma ut ur Kambi Group som är verksamt inom betting och kasino sektorn. Det har medfört till att Investtechs algoritmer har identifierat en fallande trendkanal på kursdiagrammet för medellång sikt. Fallande trender signal en fortsatt nedgång enligt Investtechs forskningsresultat på över 23000 fallande trender.

 

Den negativa tekniska bilden förstärks av att aktiekursen även har brutit ned genom den sista stödnivån vid cirka 152 kronor. Fortsatt nedgång är därmed signalerad. Med ett RSI-värde under 30 har aktien ett starkt negativt momentum, vilket indikerar ökande pessimism hos investerarna.

Kambi Group är neutral på Investtechs insideranalys och aktien är totalt sett tekniskt negativ på en medellång investeringshorisont (1-6 månader).

Investtechs rekommendation: Sälj.

Analysföretaget Investtechs metod

Investtech har sedan 1997 utvecklat algoritmer för teknisk analys av aktier och identifiering av köp- och säljsignaler och erbjuder dagligen uppdaterade köp- och säljrekommendationer för aktier på Stockholmsbörsen.

Varje dag identifierar Investtechs algoritmer de mest optimala trendkanalerna, stöd- och motståndsnivåer och kursformationer som ritas in i kursdiagrammen på kort- medellång- och långsiktig investeringshorisont. Med stora dataset som växer dag för dag har Investtech forskat på utvecklingen av köp- och säljsignaler från dessa tekniska indikatorer och har därmed omfattande statistik för t.ex. trender. Läs mer här.

David Östblad, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Mest läst

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -