Trög handel, Hexagons styrelse och pensionsmiljarder

Aktier Här är papperstidningarnas nyheter i ett svep.

TESLA1. IF Metalls strejk mot Tesla har nu pågått i sex veckor och positionerna är helt låsta. Teslas rättsliga processer för att hindra sympatiåtgärder har åkt på ännu ett bakslag, och samtidigt får facken stöd från alla nordiska grannar. (DI)

TESLA2. Det är knappast troligt att Tesla går med på IF Metalls krav om kollektivavtal, enligt experter. Den tyske branschgurun professor Ferdinand Dudenhöffer säger att det skulle vara en för stor risk för Elon Musk att samma problem uppstår i andra länder. (SvD)

HANDELN. Det går fortsatt trögt för butikerna och först 2025 tar tillväxten fart för den pressade detaljhandeln, där sällanköpsvaror tagit den hårdaste smällen. Nästa år blir en repris av 2023 och butikerna behöver hålla ut ett tal till, enligt William Lindqvist, HUI Research. (DI)

UKRAINA. Det militära och finansiella stödet till Ukraina sjunker till den lägsta nivån sedan Rysslands invasion, visar nya siffror från Institutet för världsekonomi i Kiel. Jämfört med samma period i fjol har stödet minskat med 90 procent. (SvD)

HEXAGON. Hexagons styrelse surrar ledningen vid masten. Från nästa år ska toppchefernas incitament anpassas efter de finansiella målen för 2026, skriver DI i en analys. (DI)

MELLBY GÅRD. Finansimperiets vd Johan Andersson är redo att öka köptakten samtidigt som konjunkturen blir tuffare. (DI)

PENSIONSMILJARDER. En hel del av de 51 miljarder kronor som på fredagen flödar in på pensionsspararnas konton lär hamna i aktiefonder. (DI)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -