De undervärderade bluechip-aktierna

Aktier Att ha en del stabila pjäser i portföljen kan vara en bra idé. Placera har listat de bästa bluechip-aktierna enligt Morningstar.

Ett bluechip-bolag är ett stort väletablerat företag. Dessa företag har starka varumärken och genererar stabila kassaflöden. Bluechip-företag har vanligtvis en fin utdelningshistorik och de anses ofta vara mindre riskfyllda. Här är Morningstars lista på de undervärderade bluechips-aktierna för den långa portföljen.

De USA-noterade läkemedelsföretagen Pfizer, Medtronic och Bristol-Myers Squibb finns med på listan. Pfizer har ett börsvärde på 150 miljarder dollar medan Medtronic har 115 miljarder dollar. Bristol-Myers Squibbs marknadsvärde uppgår till 100 miljarder dollar. 

Schweiziska Roche och franska Sanofi finns också på listan. Roche, med ett börsvärde på 230 miljarder dollar, är verksamt inom läkemedelssektorn. Även Sanofi, som har ett börsvärde på 125 miljarder dollar, verkar inom läkemedelssektorn. 

Sportklädersjätten Nike, som har ett p/e-tal på nästan 30, är enligt Morningstar intressant. Börsvärdet ligger på 125 miljarder dollar. 

På listan finns bryggeri-bjässen Anheuser-Busch Inbev som äger bland annat öl-varumärkena Corona och Stella Artois. Bolaget har ett börsvärde på 125 miljarder dollar. 

De resterande bolagen på listan är försvarsjätten RTX, halvledarbolaget Taiwan Semiconductor och kommunikationsbolaget Comcast. 

Bolag  P/e 2024e
Roche  14
Pfizer 19
Anheuser-Busch  18
Comcast  12
Nike  29
Taiwan Semiconductor 17
RTX  21
Medtronic  26
Bristol-Myers Squibb 12
Sanofi  14
Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -