Börsen på plus, Saab-aktien stiger

Börsen Stockholmsbörsen handlades uppåt vid lunchtid på onsdagen. Bland vinnarna i storbolagsindexet fanns Saab, medan Kinnevik var bland dagens förlorare.

Omkring klockan 12.30 var storbolagsindexet OMXS30 upp 0,3 procent till 2.543. Aktier för omkring 2,6 miljard kronor hade då omsatts på Stockholmsbörsen.

Ute i Europa var de ledande börserna tydligt upp. DAX-indexet i Tyskland steg 0,8 procent, medan franska CAC 40 och brittiska FTSE 100 stärktes 0,9 respektive 0,6 procent.

Störst vinnare inom OMXS30 var SBB och Saab som var upp 4 respektive 3 procent. Tyngst gick det för Kinnevik som var ned nästan 5 procent.

Försvarsbolaget Saab lyfte efter att den norska sektorkollegan Kongsberg Gruppen rusade 10 procent på sin rapport för andra kvartalet.

Kinnevik backade efter att investmentbolaget bland annat fått en sänkt rekommendation av Carnegie till behåll från köp. Riktkursen sänks till 100 från 119 kronor. Aktiekursen låg kring 86:95 kronor.

Fastighetsbolaget Neobo, som är en avknoppning av SBB, avancerade 3,7 procent på sin rapport för andra kvartalet. Hyresintäkterna för det andra kvartalet uppgick till 227 miljoner kronor, jämfört med 220 miljoner kronor samma kvartal föregående år.

Bostadsutvecklaren JM efter att ha redovisat en omsättning som överträffade analytikernas förhandstips. Även antalet produktionsstarter och antalet sålda bostäder var bättre än väntat.

Negativt var det för Bulten, en underleverantör till fordonsindustrin, som försvagades nära 8 procent på sin rapport för andra kvartalet.

Livekasinoleverantören Evolution uppger att facket i Georgien på tisdagen försett bolaget med en lista över anställda som kan komma att gå ut i strejk den 12 juli. Aktien var upp 1,8 procent.

I byggsektorn har Skanska tecknat avtal med transportmyndigheten i delstaten New York i USA för ett projekt för att ersätta en bro. Kontraktet är värt motsvarande 6,3 miljarder kronor och aktien adderade 1,7 procent.

K2A Knaust & Andersson Fastigheter skapar ett samriskbolag som förvärvar 2.990 studentbostäder från K2A. Aktien rusade omkring 14 procent.

På analysfronten har Kepler Cheuvreux återupptagit bevakningen av Intrum med rekommendationen minska, givet den stora osäkerheten kring kredithanteringsbolagets aktievärde. Riktkursen är satt till 21 kronor, Aktien föll 7,5 procent till 31:53 kronor.

Samtidigt höjde Kepler Cheuvreux riktkursen för Humana till 37 kronor från 30 kronor. Aktien steg 4,8 procent till 33:85 kronor.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -