SERNEKE
VD OCH STORÄGARE OLA SERNEKE BEKRÄFTAR FORUMINLÄGG (Direkt)

2021-01-29 11:51

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Byggbolaget Sernekes vd och storägare Ola Serneke bekräftar att han under pseudonym har deltagit i diskussioner om bolaget på Placeras börsforum.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Ola Serneke uppger att han har varit oerhört noga med att följa de regler som gäller för personer med insyn i bolaget. Samtidigt säger han att forumdeltagandet var fel sätt att bidra till diskussionen, att han förstår att det var fel och att det inte kommer att upprepas.

"Alla som känner mig vet att jag brinner för mitt bolag, att det engagerar mig dygnets alla timmar och att jag är väldigt mån om att vårt företag och alla våra anställda behandlas rättvist i alla situationer. Detta är också anledningen till att jag deltagit i diskussioner i nämnda forum", uppger Ola Serneke i ett pressmeddelande.

Det finns 226 inlägg från den aktuella pseudonymen, Pellucidum, på Placera.

"Jag är givetvis medveten om de regler som gäller för personer med insyn i bolaget och har varit oerhört noga med att följa dem. Min avsikt har varit att bidra till diskussionen med redan känd och relevant information. Jag förstår nu att detta var fel sätt att göra det på och det kommer inte upprepas. Bolaget Sernekes intressen är alltid högst på agendan och ärlighet är ett av våra kärnvärden. Därför vill jag vara öppen med detta", fortsätter Ola Serneke.

Bolaget framhåller i pressmeddelandet att kommunikation generellt sker i etablerade kanaler och enligt de regler och lagar som finns.

"Reglerna omfattar givetvis även personal i allmänhet och insynspersoner i synnerhet", skriver byggbolaget.

Ola Serneke ägde i mitten av november 26,4 procent av aktiekapitalet och 56,3 procent av rösterna i Serneke, enligt ägardatatjänsten Holdings.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Serneke Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -