Lipigon Pharmaceuticals
Affärsvärlden ger rådet teckna Lipigon Pharmaceuticals nyintroduktion för den som gillar hög risk (Finwire)

2021-02-03 15:11
Forskningsbolaget Lipigon Pharmaceuticals söker en börsnotering och 50 miljoner kronor i kapital till ett fas 1-projekt inom den sällsynta sjukdomen FCS. I bakgrunden lurar möjligheter på betydligt större marknader. Det skriver Affärsvärlden i en analys på onsdagen.

Teckningskursen är 11,20 kronor per aktie. Då ingår två teckningsoptioner. Dessa två optioner ger tillsammans rätt att teckna en aktie till kurs 14,60 kronor under april 2022.

Affärsvärlden hittar två varningsflaggor i erbjudandet inom ramen för granskning av nyintroduktioner. Det handlar om tveksamma incitament för huvudrådgivaren G&W och bristfällig information i prospektet. Antalet varningsflaggor är i genomsnitt 4,0 i mikrobolag.

Bolagets projekt är i mycket tidig fas och en del i historiken och ansatsen tyder på att svårighetsgraden i det Lipigon sysslar med är oerhört hög. Lipigon är dock en spännande satsning på ett område med mycket stor marknadspotential. Att Astra Zeneca varit intresserade av samarbete är talande. Strategin att satsa på sällsynta sjukdomar är vettig och möjligheterna att få effektdata redan i fas 1 är ett plus, bedömer tidningen.

"Noteringsklimatet är just nu mycket gynnsamt vilket tippar över vårt ställningstagande åt den positiva sidan. Investerare bör ha i bakhuvudet att risknivån är hög och att börshumöret kan ändras snabbt. Första handelsdag är 1 mars", skriver Affärsvärlden i sin slutsats och ger aktien en femma i betyg på den sexgradiga skalan för förhoppningsbolag, vilket ska tolkas som råd att köpa eller teckna aktien.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -