BMW
Kinesiska EVE Energy ska förse BMW med cylindriska batterier - Reuters (Finwire)

2022-08-17 11:40

Kinesiska EVE Energy kommer att förse BMW med stora cylindriska batterier för deras elbilar i Europa. Detta då BMW följer Tesla i införandet av den nya tekniken. Det säger personer med insyn till Reuters.

EVE har tecknat avtal om att bli BMWs huvudleverantör av battericellerna i Europa för deras nya serie elbilar som kommer 2025.

Tesla började i år tillverka sina cylindriska batterier i större format. De har sagt att batteriet ska sänka produktionskostnaderna och förbättra räckvidden jämfört med nuvarande generationens cylindriska batterier.

EVEs batterier ska vara av liknande storlek som Teslas, sade källorna. EVE planerar även en stor fabrik för cylindriska batterier i centrala Kina.

Prismatiska batterier har blivit den vanligaste formen av bilbatterier under de senaste två åren då de kan packas tätare, vilket sparar kostnader. Men förespråkare av cylindriska batterier hävdar att de nyare cellerna i större format har blivit mer kostnadseffektiva på grund av förbättrad energitäthet.

Kinas CATL kommer också börja leverera cylindriska batterier till BMW från och med 2025. Förväntningarna är höga på att dessa batterier också kommer vara av större storlek.

EVE svarade inte på Reuters frågor medan BMW sade att de planerar att offentliggöra vissa batterirelaterade nyheter i början av september.

Max Kaing
Nyhetsbyrån Finwire


redaktion@finwire.org
© Copyright

Bayerische Motoren Wer... - I dag

{point.key}

Bayerische Motoren Wer... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -