Integrum
Integrums-artikel granskas av forskningsetisk kommitté (Finwire)

2022-09-26 09:16

Medicinteknikbolaget Integrums vetenskapliga artikel med fallbeskrivningar av Integrums implantat e-OPRA, som publicerades i New England Journal of Medicine i april 2020, granskas av forskningsetisk kommitté på Chalmers tekniska högskola.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Anledningen har att göra med att en fjärde patient, som drabbades av komplikationer, inte inkluderades.

"Det är beklagligt att manuskriptet inte uppdaterades baserat på den tillkomna informationen om den fjärde patientens komplikationer. Även om patienten inte ingick i de fallbeskrivningar av sensorisk feedback i hemmiljö som artikeln handlade om så blev bakgrundsinformationen om den fjärde patienten missvisande. Det pågår nu en dialog med NEJM om en komplettering av artikeln och vi välkomnar den granskning som nu inleds av en forskningsetisk kommitté på Chalmers tekniska högskola. Varken vi på Integrum eller artikelns huvudförfattare har haft för avsikt att dölja information om komplikationen, tvärtom har detta redovisats på internationella vetenskapliga konferenser", säger Rickard Brånemark, vd för Integrum och medförfattare till den vetenskapliga artikeln i NEJM.

Granskningen gäller enbart den aktuella vetenskapliga publikationen och inte den pågående kliniska studien av e-OPRA eller den redan godkända produkten OPRA Implant System.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Integrum B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -