Scandinavian Enviro Systems
Enviro och Antin har tagit investeringsbeslut för återvinningsanläggning i Uddevalla (Finwire)

2024-02-08 09:33

Miljöteknikbolaget Scandinavian Enviro och dess partners Antin Infrastructure Partners och Michelin har tagit ett investeringsbeslut om byggnationen av återvinningsanläggningen i Uddevalla. Det framgår av ett pressmeddelande.

Joint venture-bolaget har säkrat riskkapital för att finansiera byggnationen och tecknat avtal som sträcker sig över flera år om leveranser av uttjänta däck och leveranser av återvunnen kimrök och olja. Samtliga tillstånd har erhållits för byggnationen.

I pressmeddelandet framgår att avtalen om leveranser av återvunna material har ett totalt värde på 180 miljoner euro, motsvarande cirka 2,03 miljarder kronor under kontraktsperioden, vilken varierar mellan 5 och 10 år.

"Anläggningen i Uddevalla blir den första fullskaliga återvinningsanläggningen baserad på Enviros unika och patenterade teknologi och den första som etableras av joint venture-bolaget (efter dess bildandet i mars 2023)", heter det i pressmeddelandet. Anläggningen i Uddevalla beräknas vara fullt gång driftsatt under 2025.

Nils Lolk
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Scandinavian Enviro Sy... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -