Brandbee Holding
Brandbee förvärvar Holmasjön Prospektering (Finwire)

2024-05-27 09:43

Onlinevideobolaget Brandbee har efter due diligence och förhandlingar slutfört förvärvet av Holmasjön Prospektering. Köpeskillingen landar på tidigare kommunicerade 30 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

Köpeskillingen består av två delar, varav 15 miljoner betalas med 3,75 miljoner aktier i Brandbee till 0,004 kronor styck. Det motsvarar en överkurs på 25 procent mot aktuellt marknadspris. Detta innebär att Holmasjöns säljare Masify kommer att äga 35 procent av Brandbee.

För att undvika budplikt kommer Masify placera tillräckligt många aktier för att hamna under 29 procent av röster och kapital, skriver Brandbee.

Övriga 15 miljoner ska betalas ut när Holmasjön uppnått milstolpen om att kontraktera ett anrikningsverk för hantering av innehållet i varphögen. Även denna summa kommer att betalas genom en riktad emission av aktier.

"Så snart arbetet kommer igång kommer jag att kommunicera en tidsplan avseende anrikningsarbetet, men även en plan över de andra mycket intressanta undersökningstillstånd som hitintills visat sig vara väldigt lovande", säger Carl-Adam Andersson, vd för Holmasjön.

Efter affären består Brandbee av Brandbee Anegy Online Marketing, Videoburst och Holmasjön Prospektering.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.seredaktion@finwire.org
© Copyright

BrandBee - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -