CARGOTEC
NYA MÅL FÖR HIAB INFÖR STYCKNING AV KONCERNEN (Direkt)

2024-05-28 06:21

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Finska transport- och logistikbolaget Cargotec har satt nya finansiella mål för dotterbolaget Hiab vars verksamhet planeras att utgöra koncernen efter den planerade uppdelningen av bolaget.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Som tidigare meddelat planerar Cargotec att dela upp koncernen i tre bolag. Ett av dem, Kalmar väntas avknoppas och särnoteras per 1 juli 2024, medan Cargotec letar efter en lösning för MacGregor. Om planerna verkställs skulle Cargotec bestå av Hiabs verksamhet.

Därför har Cargotec satt nya finansiella mål för Kalmar och Hiab, där Kalmars mål meddelades den 22 maj. För Hiab är målen, som gäller till 2028 följande: en årlig försäljningstillväxt över 7 procent över en cykel, en jämförbar rörelsemarginal om 18 procent och avkastning mätt som Roce på över 25 procent.

Om den planerade avknoppningen av Kalmar genomförs och att en lösning hittas så att MacGregor inte längre är del av Cargotec-koncernen, avser styrelsen att ändra bolagsnamn från Cargotec till Hiab. I så fall skulle nuvarande vd Casimir Lindholm avgå som vd och Hiabs vd Scott Philips skulle bli ny vd för koncernen.


Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Cargotec Oyj - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -