Chevron
Amerikanska oljebolag vill stämma Biden-administrationen för nya miljöregler (Finwire)

2024-06-13 13:29

Den amerikanska oljebranschens främsta handelsorganisation American Petroleum Institute, API, kommer att stämma regeringen i syfte att förhindra pågående förändringar som syftar till att minska utsläppen från bilar och öka antalet elbilar. Det skriver Reuters.

US Enviromental Protection Agency, EPA, utfärdade i mars nya regler för utsläpp från bilar som kommer att tvinga tillverkare att producera och sälja fler elfordon för att kunna uppfylla de nya standarderna. Biden-administrationen räknar med att upp till 56 procent av all bilförsäljning kommer att vara elektrifierad mellan 2030-2032.

Nu menar dock API att EPA går för långt i sina beslut och att man överskridit sin befogenhet. Gruppen tror att de nya reglerna kommer att eliminera de flesta nya bensinbilarna och traditionella hybrider från den amerikanska marknaden på mindre än ett decennium.

"Idag vidtar vi åtgärder för att skydda amerikanska konsumenter, amerikanska tillverkningsarbetare och vår nations hårt förvärvade energisäkerhet från detta påträngande regeringsmandat", säger Ryan Meyers, chefsjurist på API.

Nils Lolk
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Exxon Mobil - I dag

{point.key}

Chevron - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -