Augmented Reality Fund A
Augmented Reality Fund ökade 1,0 procent i maj - Immersion och Himax i topp (Finwire)

2024-06-18 17:01

Fonden Augmented Reality Fund A steg 1,0 procent i maj. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 8,2 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av fondens förvaltare Magnus Nicklasson.

Inledningsvis skriver förvaltaren att FED meddelat att man behöver tydligare signaler kring att inflationen sjunker innan man börjar sänka räntan.

"Marknaden prisar just nu in två sänkningar från FED i år. Som jag konstaterat tidigare kommer inkommande data gällande tillväxt, inflation och jobb vara avgörande för när vi kommer att få se räntesänkningar. Vi har redan börjat i Sverige men hela världsmarknaden väntar på att FED ska sänka, vilket kommer bli tongivande för den globala räntemarknaden", skriver förvaltaren.

Främsta bidragsgivarna till fondens avkastning under månaden var Immersion och Himax Technologies. Under maj månad blev det klart att Samsung förnyar sitt licensavtal med Immersion.

"Det asiatiska Himax Technologies som är världsledande inom displayer av olika slag, levererade en rapport under maj som slog förväntningarna. Himax Technologies som på sistone kämpat med sin tillväxt verkar i och med rapporten vara på god väg tillbaks till en fas av tillväxt där mycket av denna finns inom bilindustrin", skriver förvaltaren.

Negativa bidrag kom under månaden istället från amerikanska Unity. Bolaget kom under månaden med en kvartalsrapport som fick blandad mottagning. Unity uppger själva att man är igenom sin fas av kostnadsreduceringar och kan rikta in sig på utveckling igen.

Vidare lyfter förvaltaren att Magic Leap inleder ett gemensamt samarbete med Google för att utveckla AR-glasögon.

"Det är inte helt klart hur samarbetet mellan Magic Leap och Google kommer att se ut, men en uppenbar sak som Google vill utnyttja, är Magic Leaps stora antal patent relaterade till AR-glasögon. Kanske är det inte för sent för Google att ta upp kampen med Apple och Meta?"

Augmented Reality Fund A, % maj, 2024
Fond MM, förändring i procent 1,0
Fond i år, förändring i procent 8,2

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.redaktion@finwire.org
© Copyright

Augmented Reality Fund A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -