Sedan i somras har Kina fortsatt att överraska positivt. Indikatorer som inköpschefsindex, industriproduktionen, exporten, elkonsumtionen och detaljhandelsförsäljningen har stigit mer än analytikernas förväntningar.
Men Kina håller också på att bli öppnare. I slutet av september klipptes invigningsbandet för Kinas första frihandelsområde, Shanghai Free Trade Zone (FTZ). Målet är att etablera Shanghai som ett ledande finansiellt center, skriver Karin Hirn på East Capital i sitt senaste månadsbrev från Shanghai.
Frihandelszonen är 30 kvadratkilometer stor, ligger på Pudong och täcker idag transaktionsvolymer upp till 1 000 miljarder kinesiska yuan, vilket är ungefär lika mycket i svenska kronor.
Enligt Karin Hirn är det först och främst ett testområde för regeringens reformer och genomförs på ett typiskt kinesiskt sätt genom att "gå över floden genom att känna efter stenarna".
Tanken är att släppa kontrollen över kapitalflöden och öka de utländska investeringarna. Både inhemska och utländska finansiella institut inom frihandelszonen kommer inte att behöva bekymra sig om räntetak på insättningar och de kommer att kunna använda fullt växlingsbar inhemsk valuta.
Det här är ett stort steg eftersom en, i ett senare skede, successiv liberalisering av den kinesiska finansmarknaden skulle få mycket stora positiva konsekvenser på sättet som kinesiska företag agerar och hur hela den kinesiska ekonomin är finansierad, skriver Karin Hirn.
Utöver det så kommer flera regulatoriska barriärer som godkännandeprocesser för utländska företag att avskaffas. Enligt Karin Hirn är det ett försök att minska statens inflytande och skapa bättre marknadsvillkor.
Det har även ryktats om att det i den nya frihandelszonen kommer att vara möjligt att komma åt webbsidor som Facebook, YouTube och New York Times. Om ryktet stämmer kan det ses som en symbol för större öppenhet, skriver Karin Hirn.