Placera.nu tredje största ekonomisajten

Krönika  Placera.nu fortsätter att slå nya besöksrekord. Sedan ett par veckor är vi landets tredje största ekonomisajt efter di.se och e24. Förklaringen är att vi öppnat vårt nya chattforum.

Kära läsare, tack för ert intresse och engagemang. Det är nog få tidningar som har så pålästa och kunniga läsare som vi. Det märker vi både via mail till redaktionen och via artikelkommentarerna.

Varje analys, varje artikel, betygsätts stenhårt. Ibland med fog, ibland inte. Ibland slår våra rekommendationer fel, och ni är inte sena att påpeka det. Ni ställer höga krav på oss, och det tycker vi om. Ni hjälper oss att vara på tå varje dag.

Detta fruktbara symbios mellan läsare och redaktion är bara möjligt på internet, medan en papperstidning, radio eller tv, handlar om envägskommunikation.

För att utöka vårt samarbete med er läsare har vi, som många av er redan märkt, tagit över forumet från vår ägare Avanza Bank. Resan har varit lång. Vi gjorde ett minst sagt misslyckat försök för ett år sedan, då vi fick bakläxa av er som använder forumet.

Sedan dess har vi noga satt oss in i hur ni använder forumet. Vi har haft en testgrupp bestående av aktiva forumanvändare. Avanza har dessutom gjort rundringningar till kunder. Samtidigt har vi haft så kallade interaktionsdesigners (ny yrkesgrupp) som formgett det nya forumet.

Nu är forumet i sjön och det ser ut att finnas acceptans för det nya. Vanans makt är stor, och visst knorras det över förändringen. Men många av er har redan börjat se fördelar med det nya.

Och nu har vi bara börjat. Vi jobbar med vissa barnsjukdomar, och framöver ska vi utveckla nya smarta, nyttiga, praktiska och roliga funktioner. Forumet ska bli mycket bättre, jag lovar.

Det finns en lång rad orsaker till att vi tar över forumet från Avanza. Från Avanzas håll har man blivit klar över att man som bank är en olämplig värd för ett forum, där det i olyckliga fall kan förekomma värdepappersbrott.

Från vår horisont på placera.nu snor vi åt oss ganska många nya klick, vilket är bra för oss på annonsmarknaden. Placera.nu är ju en annonsfinansierad ekonomisajt, vilket ger utrymme för gratis aktie- och fondanalys, kostnadsfritt för Avanza och därmed för er som är kunder. Det ger oss också en frihet att vara oberoende från Avanza i vår redaktionella verksamhet.

På webbtidningsmarknaden är det storlek som gäller. Man lockar annonsörerna med antal unika besökare per vecka. Därför är ingen gladare än jag över att forumet har gett oss en uppåtkick stor nog för att gå om Privata Affärers sajt, mätt just i antal unika besök per vecka.

Som ni ser i tabellen ligger drakarna di.se och e24 i en division för sig, men därunder kommer numera placera.nu först. En inte oviktig placering.

OBS. Avanzas gamla forum stänger helt den 11 juni.

Mer från förstasidan

Mest läst

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -