Placera.nu satte rekord även vecka 6

Krönika (Uppdaterad) Börsintresset är tillbaka, och det med besked. Placera.nu har satt flera besöksrekord i inledningen av året. Förra veckan putsade vi rekordet på nytt.

De gamla besöksrekorden ryker på löpenade band för placera.nu, i takt med att börsintresset vaknar till liv igen. Under vecka 5 hade placera.nu 212 700 unika läsare. Då sprängde vi 200 000-gränsen. För vecka 6 noterade vi 213 200 veckounika.

Bara tre veckor tidigare hade vi satt rekordet 192 000 läsare. Den noteringen har alltså överträffats med över 20 000 läsare i två veckor i rad. Det är en ny nivå.

Placera.nu är sedan ett par år Sveriges tredje största ekonomisajt, efter di.se och SvD Näringsliv. De är mycket större med siffror omkring 700 000-800 000 unika läsare, men genom att spränga 200 000-vallen tar vi ett rejält kliv uppåt i tomrummet emellan.

Jag tolkar våra ökande läsarsiffror som ett kvitto på att intresset för nya placeringar i aktier och fonder har kommit tillbaka. Störst intresse får våra listor över tio köpvärda aktier och fonder. Sedan har vår bevakning av händelseförloppet i Northland Resources så klart dragit många klick.

Glatt överraskad blev jag även på måndagmorgonen över utköpsbudet på Höganäs. Förutom att det ger en fin kursstegring till aktien, (som vi just lagt in på listan över tio käpvärda aktier) vittnar den om att även det stora finansmaskineriet börjar vakna och agera på börsen. Det ger ännu mer tillförsikt kring börsen i år.

Med detta vill jag tacka alla er som besökt oss, både er som känner placera.nu sedan tidigare och er som är nya läsare. Jag hoppas att det vi gör är till nytta och höjer er förmåga att fatta egna placeringsbeslut. Det är vår strävan och vårt mål.

För er som är nya läsare, här kommer en liten varudeklaration: Placera.nu är en redaktionellt oberoende nättidning som ägs i ett dotterbolag till Avanza. Våra artiklar syftar alltid till att ge dig som läsare en ökad förståelse för vad som händer på marknaden och till att ge dig stöd för dina placeringsbeslut. Vi skriver aldrig något i syfte att underlätta för Avanza att tjäna pengar. Vi står på din sida.

Det här innebär att vi är fria att tycka vad vi vill, vår ägare Avanza tillåter det i enlighet med koncernens motto: Nöjda kunder är viktigast av allt. Kan vi på placera.nu rädda en krona för våra läsare, även om budskapet skulle vara kortsiktigt negativt för Avanza, så har vi gjort vår uppgift.

Bland annat på grund av detta är placera.nu en annonsfinansierad tidning. Courtaget du betalar på Avanza går inte till våra löner. Och det är lättare att ta in och ta betalt för annonser om man har stora trafiksiffror. Det är därför vi är så glada för vårt nya rekord. Det bidrar till att säkerställa vårt oberoende.

Vad gör vi då för att förvalta och svara upp mot det förtroende vi fått från så många nya läsare?

För det första det viktigaste som gäller på varje tidningsredaktion: Att varje dag jobba lika hårt och lite hårdare för att skriva så bra, ändamålsenliga och vältajmade artiklar som möjligt.

Vi har idag en bemanning på redaktionen som jag är stolt över: Pekka Kääntä på makroanalys, Per Ericson, Tomas Linnala och Leif Petersson på aktieanalys, Jesper Strandberg på fondanalys och Frida Andersson på pension och plånboksfrågor. I bakgrunden har vi kollegerna på tidningen Börsveckan som vi delar redaktionslokal med och som vi löpande disktuterar aktier med. Ibland ger vi varandra en artikel åt någondera hållet.

Vi håller även på att bygga om sajten. Ni har kanske sett att Avanza har en ny sajt på gång. Den är inte färdig ännu men fylls löpande på med nya funktioner. Även vi på placera.nu har en ny sajt på gång. Den nya sajten kommer att ge oss en väsentlig ansiktlyftning och den kommer att ge oss en plattform som är betydligt flexiblare än den nuvarande. Visuellt kommer den även att markera vårt oberoende på ett bättre sätt än idag.

Och till er som är aktiva på forumet: Ni kan vara lugna, forumet lyfts över oförändrat till den nya plattformen. Sedan vill vi så klart förbättra forumet, men att byta plattform för befintlig funktionalitet är ett stort projekt bara det. Man lär sig med åren att få respekt för det här med it-utveckling.

Tack alla läsare. Lycka till med affärerna! Det blir ett händelserikt år.

Mer från förstasidan

Mest läst

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -