Köpvärda aktier i september

Aktietips Efter utrensningen av tidigare underpresterare på listan över köpvärda aktier så har utvecklingen varit stabilt positiv.

Som framgår av Pekka Kääntäs marknadssyn, läs här, ser vi alltjämt risker men är samtidigt fullt medvetna om att fortsatta stimulanser bör ha en stödjande effekt på världens börser.

För listan över köpvärda aktier har det emellertid varit en stark månad. I snitt har de tio aktierna stigit 2,8 procent och därmed utvecklats 0,6 procentenheter bättre än börsindex.

Enskilt bästa aktie var återigen läkemedelsföretaget Orexo som steg drygt 14 procent. Sedan aktien kom in på listan i månadsskiftet juni/juli har den stigit 26 procent. Sämsta aktie var Axis som backade 3,3 procent.

Vi väljer att ta ut BB Tools från listan över köpvärda aktier. BB Tools kom in på listan i slutet av maj och har sedan dess stigit 19,3 procent. Därmed är delar den omvärdering vi suktade efter materialiserad.

Ny aktie på listan blir ytterligare ett byggbolag: NCC. Förutom en generös utdelningspolitik, där den halvårsvisa kupongen väntas i oktober, är bolaget en sannolik vinnare på den byggboom som snart sagt alla svenska politiker talar om.

Här är hela listan över våra tio köpfavoriter i september:

NCC: Vi väljer att åter ta in NCC på basis av en generös utdelningspolitik och ljusa utsikter för byggbranschen generellt. Här är den senaste analysen av företaget.

ABB: Jämfört med de andra stora verkstadsbolagen har värderingen av ABB kommit ned till attraktiva nivåer samtidigt som utsikterna för stigande lönsamhet har förbättrats.

Orexo: Drug delivery-specialisten Orexos nya läkemedel mot opiodberoende har efter en trög start tagit fart. Risken i aktien är relativt hög men motiveras av den möjliga avkastningen om försäljningen fortsätter att utvecklas som vi förväntar oss.

Peab: Värderas lägst av de tre breda byggbolagen på börsen. Stor exponering mot den starka svenska marknaden väntas driva på vinstökningen i bolaget.

Axis: Vi såg kursnedgången som följde på vinstvarningen i våras som ett bra köpläge. Bolagets resultat svänger kraftigt mellan kvartalen men så länge den underliggande tillväxten håller i sig är det en långsiktigt attraktiv aktie.

Betsson: Generösa utdelning, de senaste förvärven och spekulationer kring vad som ska hända i USA när nätspel åter börjar tillåtas gör aktien intressant.

Gunnebo: Säkerhetskoncernen Gunnebo fortsätter att växa utanför Europa och har fått ordning på förlusthären Safepay. Det ger förutsättningar för bättre lönsamhet framöver. Den låga värderingen ger bra kursutrymme uppåt om vändningen bekräftas.

SEB: Bankens bokslut var stark och kvartalsrapporterna därefter bekräftar utvecklingen. SEB är den bank som kanske mest gynnas av fortsatt konjunkturförbättring.

Swedbank: Bankens höga utdelning, och förväntningar om att den ska förbli hög, talar för aktien.Vår senaste analys hittar du här.

Hennes & Mauritz: Den låga räntan och starkare konsumtionskulturen i kombination med bolagets investeringar i nya butiker och näthandel talar för en fortsatt god utveckling.

Våra tips tio köpvärda aktier kan ses som ett smörgåsbord att välja från. Rekommendationerna gäller på sex månaders sikt, men det är viktigt att tänka på att i samband med varje månadsskifte reviderar vi listan för möjliga förändringar. Läs här hur det gick för aktierna på marslistan.

Om du föredrar att investera i fonder framför aktier så rekommenderar vi Jesper Strandbergs förslag på tio köpvärda fonder i september. Läs här.

Värdepapper Råd från Placera Kurs vid publicering Sedan publicering
NCC B Köp 222,20 -
ABB Ltd Köp 158,70 -
Orexo Köp 143,50 -
Peab B Köp 50,15 -
Köp 206,50 -
Betsson B Köp 238,00 -
Köp 41,50 -
SEB A Köp 91,20 -
Swedbank A Köp 178,30 -
Hennes & Mauritz B Köp 294,60 -
Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -