Näringslivets hårda kritik mot M

Nyheter i korthet Regeringen backar om att stoppa fri etableringsrätt för privata vårdcentraler, och Moderaterna får hård kritik för att tvinga regeringen i knät på V.

REGERINGEN BACKAR. Regeringen backar om att stoppa den fria etableringsrätten för privata vårdcentraler, då frågan lyfts bort från den pågående utredningen om vinster i välfärden. (DN)

HÖJ TAKET. Regeringen kan frestas att använda budgetmarginalen för flyktingkostnader som egentligen hänför sig till nästa år, men det är bättre att höja utgiftstaket än att kringgå det, anser professor Lars Calmfors. (DN)

FÄRRE MIGRANTER. Efter valet i Turkiet hoppas EU på ett snabbt avtal med regeringen i Ankara som ska hejda flyktingströmmen. Samtidigt riktas hård kritik om bristande demokrati. (DN)

KRITIK MOT M. Moderaterna får hård kritik från näringslivshåll för att man avfärdar regeringens samarbetsinvit och tvingar Stefan Löfven i knät på Vänsterpartiet. (DI)

SPRICKA I LUX. Vitvarutillverkaren Electrolux vd Keith McLoughlin betraktades redan för ett år sedan internt som "avgående", och bolagets vice vd Torben Ballegaard Sørensen var skeptisk till det planerade förvärvet av GE Appliances. (DI)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -