Köpvärda aktier i september

Köptips Listan över tio köpvärda aktier har presterat mycket bra under sommaren. Inför september månad gör vi ett byte på listan.

Våra tio köpvärda aktier har i snitt stigit 13 procent till och med fredag eftermiddag sedan den senast uppdaterades inför juli månad. Det kan jämföras med att börsens totalindex (inklusive utdelningar) samtidigt stigit med 7 procent.

Bäst på listan har New Wave och Opus Group gått som stigit 33 respektive 26 procent, det vill säga 26 respektive 19 procentenheter bättre än index. Sämst utveckling hade Autoliv som tappat 0,5 procent.

Inför september presenterar gör vi en förändring på listan över köpvärda aktier. Vi tar ut Haldex eftersom vi anser att sannolikheten för ett högre bud är låg.

Ersättare blir en gammal favorit, Doro, som vi tycker har pressats för mycket av den senaste delårsrapporten. Bolaget har en hög underliggande tillväxt och störningen i en pågående upphandling som dränerade resultatet i andra kvartalet ser vi som en tillfällig händelse som gett upphov till ett attraktivt köptillfälle.

Här är hela listan över våra tio favoriter i september:

Doro: Kommunikationsföretagets aktie har tagit mycket stryk till följd av förseningar i upphandlingar. Vi ser det som en intressant möjlighet att fånga upp aktien i ett bolag med hög underliggande tillväxt och goda långsiktiga utsikter.

Opus Group. Vi attraheras av kombinationen svensk hemmamarknad och stor amerikansk exponering på oligopolliknande marknader. Möjligheten till nya förvärv är en stor potentiell värdedrivare.

Autoliv. Fordonsunderleverantören som fortsätter imponera. Senaste rapporten visade inte bara ett starkt kvartal utan också ledningens framtidstro i form av höjda prognoser.

H&M. Dollarpressen har kommit tillbaka men värderingen av aktien har kommit ned ännu mer. Bolaget fortsätter expandera såväl butiksnätet som e-handeln och sortimentet, vilket borgar för tillväxt.

Nobina: Bussoperatörens senaste rapport visar att bolaget går från klarhet till klarhet och dessutom är en av börsens mest generösa utdelare – en utdelning som vi väntar oss ska öka kommande år.

New Wave. Bolagets resultat har pressats av utbyggd säljkår och stärkt utbud. Försäljningen stiger nu vi ser goda utsikter för vinstlyft. På våra vinstprognoser värderas bolaget till ensiffriga p/e-tal såväl i år som kommande år.

Intrum Justitia: Vd-skiftet tillsammans med signaler från företaget tyder på att styrelsen har målsättningen att växla upp förvärven av skuldportföljer. Det är något som inte är diskonterat i dags kurs eller konsensusprognoser.

Scandi Standard: Aktien Efter en tveksam inledning som nytt bolag på börsen har aktien kommit tillbaka starkt. Den stabila nordiska verksamheten i kombination med bra utdelningsutsikter talar fortsatt för aktien.

Indutrade: Mycket aktiv förvärvare av industriföretag. Bolaget har lyft intäkter och orderingång. Även på sista raden väntas god tillväxt den närmaste tiden. Här är vår senaste analys av bolaget.

Inwido: Inwido fortsätter att förbättra sina marginaler och bolagets senaste kvartalsrapport visade att utvecklingen fortsätter att utvecklas i rätt riktning. Vi ser också goda möjligheter  för bolaget att växa genom förvärv.

Våra tips på tio köpvärda aktier kan ses antingen som en helhet eller som ett smörgåsbord att välja från. Rekommendationerna gäller på sex månaders sikt, men det är viktigt att tänka på att i samband med månadsskiften reviderar vi listan för möjliga förändringar.

Här kan du se hur det har gått för den aktielista vi rekommenderade för ett halvår sedan, inför mars månad.

Om du föredrar att investera i fonder framför aktier så rekommenderar vi Pär Ståhls förslag på tio köpvärda fonder i september.

Värdepapper Råd från Placera Kurs vid publicering Sedan publicering
New Wave B Köp 50,50 -
Köp 6,75 -
DORO Köp 51,00 -
Autoliv SDB Köp 901,50 -
Hennes & Mauritz B Köp 261,70 -
Köp 49,90 -
Intrum Köp 269,80 -
Scandi Standard Köp 66,75 -
Indutrade Köp 182,50 -
Inwido Köp 109,00 -
Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -