Nilörn dubblar

Rapport Etikettsbolaget Nilörngruppen dubblade vinsten i årets tredje kvartal.

Nilörngruppen redovisar ett resultat efter skatt på 12,9 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2016 (6,1). Resultatet per aktie uppgick till 1:13 kronor (0:54).

Rörelseresultatet blev 17,4 miljoner kronor (8,8). Nettoomsättningen uppgick till 145 miljoner kronor (119). Försäljningstillväxten var 21 procent.

Orderingången uppgick till 170 miljoner kronor (134), en ökning med 26 procent.

Nilörngruppen har goda förutsättningar för att "göra en stark q4 och ett övertygande helårsresultat". Det menar bolagets vd Claes af Wetterstedt enligt hans vd-ord i rapporten för det tredje kvartalet.

Bolagets intäkter växte med 21 procent i det tredje kvartalet till 145 miljoner kronor. Rörelseresultatet dubblades till lite mer än 17 miljoner kronor under perioden.

"Faktum är att samtliga marknader där Nilörn är representerat utvecklas starkt, vilket är ett resultat av en målmedveten strategi där försäljningsarbetet har prioriterats. Vi fortsätter att växa kraftigt i England samtidigt som också den skandinaviska och tyska marknaden visar goda ökningar", skriver Claes af Wetterstedt som även framhåller att bolaget haft kontroll på sina kostnader.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -